Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиняемият за палежа на „Купола“ отива на съд

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Орлин Соколов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление. В резултат на извършеното престъпно деяние са били причинени значителни вреди по обекти на комплекс „Купола“, чийто общ размер възлиза на 898 208,73 лева.

На 04.09.2021 г. Орлин Соколов се срещнал с приятеля си в гр. Дупница. Мъжете консумирали алкохол в няколко заведения. След полунощ двамата тръгнали с такси към Благоевград, за да посетят пиано бар. Там продължили да употребяват алкохолни напитки.Около 04,00 ч. от клиентите на заведението останали само те. Обвиняемият изразил недоволство от отказа на музикантите да му изпълнят конкретна песен, тъй като вече били приключили работа. След спора с тях се възмутил от сервитьорката на заведението, която според него трябвало да изпълнява желанията му.

Към 05,30 ч. обвиняемият се прибрал в гр. Дупница заедно с приятеля си. Чувствал се ядосан от случилото се в пиано бара и имал желание да се върне, за да продължи разправията, съобщиха от  Апелативна прокуратура – София. Наел таксиметров автомобил, като на бензиностанция на път за  Благоевград закупил туба с гориво. Пристигнал пред заведението, което вече било затворено и влязъл в пространството, представляващо преддверие. Изсипал бензина върху пода, където били разположени електрическото табло и кабелният разпределителен шкаф. Запалил горивната течност със запалка и побягнал към чакащия го таксиметров автомобил. Потеглил към гр. Дупница, като по пътя изхвърлил празната туба.

Междувременно, вследствие на действията на Орлин Соколов, на местопроизшествието възникнал пожар. От входа на заведението той бързо се пренесъл върху дървената покривна конструкция на комплекса, известен в града като „Купола“, която започнала да гори. Създала се опасност огънят да се разпростре в помещенията на пиано бара, близкия ресторант, банков клон, както и в съседните жилищни кооперации.

 Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разкъсана облачност

На 4 юли облачността ще остане разкъсана, следобeд - купеста, над Рило-Родопската област - купесто-дъждовна. На места, главно там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

публикувано на 04.07.24 в 07:07

Общинският съвет в Дупница заседава днес

В дневния ред са включени 23 точки, които останаха неразгледани на сесията в края на май. Две от тях са свързани с отдаване под наем движимите активи на ВиК. Срокът е 10 години, а месечната наемна цена - над 3 000 лева. Съветниците ще обсъдят отдаване под наем на училищни лавки и трапезарии, както и актуализация на капиталовите разходи. Предстои..

публикувано на 04.07.24 в 06:53
Виолета Коритарова

Министър Коритарова ще инспектира строителството на инфраструктурни обекти в Симитли

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова ще посети Симитли в четвъртък, 4 юли.  По време на визитата си министър Коритарова ще има среща с кметовете на Симитли, Разлог и Банско. Тя ще направи инспекция на два обекта, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти,..

публикувано на 03.07.24 в 17:59

Нова находка в античния град Хераклея Синтика

На голяма статуя (над човешки ръст) се натъкна екипът на проф. д-р  Людмил Вагалински при проучванията сега в античния град Хераклея  Синтика, м. Рупите. Статуята, изработена от мрамор, е намерена в подземния канал на града. Работата по нейното пълно разкриване ще продължи в следващите дни, защото трябва да бъде изключително прецизна, за да..

публикувано на 03.07.24 в 16:44

"Празник на пеперудите" край Кюстендил

„Празник на пеперудите" започва на 5 юли в с. Полска Скакавица, край водопада там. Идеята на събитието е да бъде популяризиран един от най-красивите природни феномени по река Струма. Височината на водопада е около 50 метра, с което той се нарежда на трето място в България. "През 2010 години се ражда една прелестно пеперудена идея – да се направи..

публикувано на 03.07.24 в 14:02

Библиотеката в Кюстендил с лятна програма за децата

За поредна година Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров“ в Кюстендил започва инициативата "Лято е, ела в библиотеката“. Лятната програма е за деца от всички възрасти, а участието в нея е безплатно. Заявки за участие могат да правят и организирани групи. В юлската програма събитията ще се провеждат предимно във вторниците. На 9 юли предстои..

публикувано на 03.07.24 в 13:53

Освободиха заместник областния управител на Перник

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев е освободен зам. областният управител на Перник Владимир Русев. Новината потвърди самият Русев с пост в социалната мрежа.Той бе назначен на поста на 11 декември м.г.  Владимир Русев е член на Изпълнителният съвет на местната структура на „Да, България” и бе назначен за зам. областен управител на  Перник на..

публикувано на 03.07.24 в 13:47