Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевград заема предпоследно място по показател средна брутна работна заплата

Снимка: Ани Петрова

В сравнение с останалите области на страната през първото тримесечие на 2022г. област Благоевград заема предпоследно място по показател средна брутна работна заплата.

Най-висока средна месечна работна заплата получават наетите в областите София (столица) – 2 373 лв., София – 1 645 лв. и Враца – 1 570 лева.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В ЦИК представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина на началния..

публикувано на 14.05.24 в 15:54

Трудова борса за хора в неравностойно положение в Кюстендил

Специализирана трудова борса за хора в неравностойно положение отвори врати днес в кюстендилското читалище "Братство". По време на борсата 10 фирми от Кюстендил представиха пред търсещите работа дейността си и възможностите за разкриване на работни места. Обявените работни места на трудовата борса бяха 105 в представените сектори като..

публикувано на 14.05.24 в 15:34

Обсъдиха развитието на здравеопазването в Кюстендил

Въвеждането на безплатни консултации с лекари-специалисти от страната с цел профилактика, изграждане на Дом за възрастни хора, създаване на Център за долекуване на пациенти, претърпели инсулти и инфаркти, и Лечебно-диагностичен център за комплексни стоматологични рехабилитации, бяха обсъдени на кръгла маса, посветена на развитието на здравеопазването в..

публикувано на 14.05.24 в 15:31

Решено: Увеличават пенсиите с 11% от юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от 1-ви юли, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов след заседанието. Именно той направи предложението за ръст на пенсиите с този процент. Всички членове на съвета от изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите са подкрепили решението,..

публикувано на 14.05.24 в 11:18

Европейска нощ на музеите в Кюстендил

Поредното издание на Европейската нощ на музеите ще се състои в Кюстендил на 18 май. През деня всички музейни експозиции ще бъдат отворени за безплатно посещение от 10:00 ч. до 21:00 часа. Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до полунощ. Едно от традиционните събития в инициативата е играта за любознателни с награди..

публикувано на 14.05.24 в 11:14

Коктейл за зрелостниците от Банско

Кметът Стойчо Баненски покани на коктейл учениците от Банско, които завършват средното си образование. Заедно със Сашка Въчкова – зам.-кмет, и Иван Докторов – секретар на община Банско, той посрещна абитуриентите от Випуск` 2024 г. от Средно училище “Неофит Рилски“, Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа..

публикувано на 14.05.24 в 10:48

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности. Водоподаването е спряно на живущите в района на бившия Винпром, кварталите „Тева” и „Иван Пашов” , а причината е присъединяване към водопроводната система на новоизградения от общината водопровод на ул. „Република”, обясниха от ВиК. Заради превключването, без вода са и част от ул. „Ю. Гагарин” и село..

публикувано на 14.05.24 в 10:26