Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотокрос в Зелен дол

Шампионат по мотокрос от ранга „Купата на България“ ще се проведе на 17 и 18 септември, на мотопистата край с. Зелен дол. Тази година състезателите  ще мерят сили на обновено трасе, което е удължено с 400 метра. На мотоплигона има нови атрактивни елементи, сред които стартова бариера, отговаряща на изискванията за провеждане на световно първенство. Официалното откриване на шампионата ще бъде в неделя в 10:50 ч., а награждаването е заложено за 15.45 ч., като са възможни промени, спрямо представянето на участниците и метеорологичните условия. Предварително участие са заявили 130 състезатели, като най-малкият от тях е на 5 години, а най-възрастният е на 62 г. Мотоциклетистите тази година са представители на клубове от България, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Готова е аутопсията на пребитата жена в Перник

Готова е аутопсията на пребитата от непълнолетен младеж жена в Перник, съобщиха от прокуратурата. Причината за смъртта ѝ е двустранна бронхопневмония. Белодробното възпаление се е развило заради настъпилата в резултат на побоя исхемия на централната мозъчна артерия и продължилото близо два месеца залежаване. След като бъде изготвена новата..

публикувано на 24.09.24 в 19:20

Министърът на културата посети Перник

Министърът на културата Найден Тодоров посети Перник и се срещна с кмета Станислав Владимиров и областния управител Людмил Веселинов. Основна тема на разговорите бе развитието на културния сектор в Перник и възможностите за подкрепа на културните институции и инициативи в региона. Министър Тодоров разгледа  уникалния за Балканите Подземен минен..

публикувано на 24.09.24 в 19:18

Обновиха детска градина в Перник

Приключи работата по обновяването на Детска градина №15 „Райна Княгиня“ в Перник. Сградата, която не бе основно ремонтирана откакто е построена през 1976 г., вече е модернизирана със значителни подобрения, насочени към повишаване на енергийната ефективност и комфорта на децата и персонала, съобщиха от община Перник.  Ремонтните дейности включват цялостно..

публикувано на 24.09.24 в 16:10

БСП регистрира листата си за изборите в РИК Благоевград

Коалиция „БСП – Обединена левица“ регистрира листата си за предстоящите парламентарни избори на 27 октомврив РИК Благоевград. "Да водя листата за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори за мен е най-отговорната задача, която съм имал", каза пред журналисти водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ в Благоевград, Кирил Добрев...

публикувано на 24.09.24 в 15:30

Подменят уличното осветление в Кюстендил

Община Кюстендил ще подмени уличното осветление на територията на града и няколко околни села. Проектът е на стойност 2 млн. лв. и се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Община Кюстендил е подписала договор по проекта „Енергийно обновяване на външно изкуствено осветление“, по който се предвижда изцяло да бъде подменено..

публикувано на 24.09.24 в 14:14

ГЕРБ-СДС регистрира пълна листа в РИК-Благоевград

И коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК Благоевград своята листа за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Водач отново е Росен Желязков. На последното място е Стефан Апостолов, който печели няколко вота с преференции. На второ място е бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов.  Листата представи Андрей Новаков, който е областен лидер и..

публикувано на 24.09.24 в 14:11

ДПС–Доган регистрира листата си в РИК–Благоевград

ДПС на Ахмед Доган регистрираха листата си в РИК Благоевград. Т я се състои от 14 кандидати за народни представители.  Водач е Ахмед Вранчев. Представители на партията заявиха, че ще водят позитивна кампания

публикувано на 24.09.24 в 14:06