Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мерят безплатно кръвното налягане в Кюстендил

Седмица на отворените врати се провежда в Кюстендил във връзка с отбелязване на тригодишнината от от създаването на "Центъра за патронажна грижа".

Основна цел на проекта е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от мобилни интегрирани, здравно-социални услуги в домашна среда и изграждане на подходящ капацитет за предоставянето им на територията на община Кюстендил, съобщиха организаторите.

Във връзка с отбелязването на третата годишнина, днес, пред "Арката" на площад "Велбъжд" в Кюстендил, ще се проведе акция по безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар. Предложени ще бъдат и консултации за социалните услуги на територията на община Кюстендил. Такива акции ще има до края на седмицата и в селата Слокощица, Коняво, Граница, Ябълково, Лозно и Жиленци.


По публикацията работи: Ангел Павлов
Вижте още

Облачно с краткотрайни валежи

Облачността ще е предимно значителна, в равнините - с мъгла, която в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, ще е трайна и на места там ще преръмява.  Над планинските и източните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Главно в Източна България ще духа слаб югозападен вятър.  Преобладаващите минимални..

публикувано на 08.12.22 в 05:18

Коледна кампания „Направи добро“ започва в Батановци

За трета поредна година нуждаещи се хора от град Батановци ще получат хранителни пакети за Коледа. Организатори на кампанията са мисия „Направи добро” и местното кметство. Приготвени са 35 пакети,каза кметът на Батановци Радослав Петров. Те съдържат продукти и храни от първа необходимост и ще бъдат раздадени в неделя по адреси. В изготвения..

публикувано на 07.12.22 в 18:10

Студентският празник раздвижи ресторантьорския бизнес в Благоевград

Студентският празник ще напълни заведенията в Благоевград. Във всеки един от обектите в града  се наблюдава интерес, коментира зам.-председателят на дружеството на хотелиерите и ресторантьорите Васил Димитров. Браншът е обнадежден и очаква раздвижване на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в месеца на празниците. Кризата неминуемо се..

публикувано на 07.12.22 в 16:46

Голям интерес към юбилейната изложба на Майстора в Кюстендил

Над двайсет хиляди души са посетили юбилейната изложба на Владимир Димитров-Майстора, подредена в чест на 140-та годишнина от рождението му. Експозицията беше подредена в кюстендилска галерия, носеща името на големия художник на 1 февруари, тази година. Директорът на галерията Валентин Господинов  разказа, че с  разрешение на Министерството на..

публикувано на 07.12.22 в 15:57

БДЖ пуска празничен коледен влак

За първи път ще бъде показан отново в действие най-старият парен локомотив в БДЖ, който наскоро беше възстановен за движение, съобщиха от компанията. Специално украсеният коледен влак ще пътува на 17 и 18 декември от София до Банкя и от Банкя до София. Три украсени вагона ще потеглят от Централна гара - София в 11.10 ч. В Банкя влакът ще пристигне в..

публикувано на 07.12.22 в 14:58

Изложба на открито показва развитието на музея в Кюстендил

Изложба посветена на 125-годишнината на Кюстендилския исторически музей и 150 години от рождението на неговия патрон академик Йордан Иванов е подредена по една от главните пешеходни алеи в Кюстендил. Двайсет двустранни табла показват развитието на музея в града. Юбилейната изложба проследява дългия път на музейната институция от музейна сбирка в..

публикувано на 07.12.22 в 14:54

Поклон пред живота и делото на Никола Вапцаров!

Благоевградчани се поклониха пред паметта и делото на Никола Вапцаров. На днешната дата се навършват 113 години от рождението на поета. Десетки граждани, общественици и представители на институции поднесоха цветя пред барелефа на големия български поет Никола Вапцаров. Той ще остане жив завинаги в сърцата на хората със своите блестящи..

публикувано на 07.12.22 в 12:45