Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Представиха новия директор на РТВЦ – Благоевград

Активизиране на младата аудитория към обществено значими теми ще бъде сред основните приоритети в работата на новия директор на Регионален телевизионен център – Благоевград, Добрина Грачанлиева – Богданова.

От 1-ви октомври тя поема медията от дългогодишния неин ръководител, Валери Яков.

На кратка церемония днес официално бе предадена щафетата, в присъствието на колеги, сред които бе и ръководството на Радио Благоевград.

Валери Яков е сред най-опитните журналисти в България, и може би сред най-дългогодишните ръководители в медийния сектор в страната. След четири десетилетия активна журналистическа и продуцентска дейност, в края на този месец той заслужено ще се причисли към ветераните.

Добрина Грачанлиева – Богданова пък е сред разпознаваемите лица от телевизионния екран. В последните две години е и част от ръководоството на РТВЦ – Благоевград.

Задачата, която и предстои като ръководител на екипа, тя определя като най-отговорната до този момент в живота.

Приемственост и надграждане – това пък пожела председателят на СБЖ – Благоевград, София Гълъбова, също дългогодишен телевизионен кадър.
Галерия

Вижте още

Облачно с краткотрайни валежи

Облачността ще е предимно значителна, в равнините - с мъгла, която в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, ще е трайна и на места там ще преръмява.  Над планинските и източните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Главно в Източна България ще духа слаб югозападен вятър.  Преобладаващите минимални..

публикувано на 08.12.22 в 05:18

Коледна кампания „Направи добро“ започва в Батановци

За трета поредна година нуждаещи се хора от град Батановци ще получат хранителни пакети за Коледа. Организатори на кампанията са мисия „Направи добро” и местното кметство. Приготвени са 35 пакети,каза кметът на Батановци Радослав Петров. Те съдържат продукти и храни от първа необходимост и ще бъдат раздадени в неделя по адреси. В изготвения..

публикувано на 07.12.22 в 18:10

Студентският празник раздвижи ресторантьорския бизнес в Благоевград

Студентският празник ще напълни заведенията в Благоевград. Във всеки един от обектите в града  се наблюдава интерес, коментира зам.-председателят на дружеството на хотелиерите и ресторантьорите Васил Димитров. Браншът е обнадежден и очаква раздвижване на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в месеца на празниците. Кризата неминуемо се..

публикувано на 07.12.22 в 16:46

Голям интерес към юбилейната изложба на Майстора в Кюстендил

Над двайсет хиляди души са посетили юбилейната изложба на Владимир Димитров-Майстора, подредена в чест на 140-та годишнина от рождението му. Експозицията беше подредена в кюстендилска галерия, носеща името на големия художник на 1 февруари, тази година. Директорът на галерията Валентин Господинов  разказа, че с  разрешение на Министерството на..

публикувано на 07.12.22 в 15:57

БДЖ пуска празничен коледен влак

За първи път ще бъде показан отново в действие най-старият парен локомотив в БДЖ, който наскоро беше възстановен за движение, съобщиха от компанията. Специално украсеният коледен влак ще пътува на 17 и 18 декември от София до Банкя и от Банкя до София. Три украсени вагона ще потеглят от Централна гара - София в 11.10 ч. В Банкя влакът ще пристигне в..

публикувано на 07.12.22 в 14:58

Изложба на открито показва развитието на музея в Кюстендил

Изложба посветена на 125-годишнината на Кюстендилския исторически музей и 150 години от рождението на неговия патрон академик Йордан Иванов е подредена по една от главните пешеходни алеи в Кюстендил. Двайсет двустранни табла показват развитието на музея в града. Юбилейната изложба проследява дългия път на музейната институция от музейна сбирка в..

публикувано на 07.12.22 в 14:54

Поклон пред живота и делото на Никола Вапцаров!

Благоевградчани се поклониха пред паметта и делото на Никола Вапцаров. На днешната дата се навършват 113 години от рождението на поета. Десетки граждани, общественици и представители на институции поднесоха цветя пред барелефа на големия български поет Никола Вапцаров. Той ще остане жив завинаги в сърцата на хората със своите блестящи..

публикувано на 07.12.22 в 12:45