Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Задържаха двама за шофиране след употреба на наркотици

Несъответствия в касовата наличност и упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите са сред констатираните нарушения при проведената вчера Специализирана операция на територията на РУ– Кюстендил и РУ–Дупница.

Екипите са проверили 16 обекта, съставени са 20 акта, проверените МПС са 157, проверени са и 209 души, съобщиха от полицията. Връчени са били и 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.

Съставените актове са 15, а фишовете – 28. Съставени са 7 акта по ЗБЛД, образувани са и две преписки за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Установен и задържан е мъж, обявен за международно издирване от Интерпол. Осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление свързано с наркотици.

Образувано е досъдебно производство за извършена кражба от търговски обект в Дупница. Извършителката, на 26 години, е установена и задържана с полицейска заповед. Тя е отнела пет мобилни телефона от различни марки и 877 лв.

В рамките на проверката са образувани са 2 две бързи полицейски производства в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Водачите са задържани с полицейска заповед. Единият е на 26 години, другият на 21 г., допълниха от полицията.


По публикацията работи: Ангел Павлов
Вижте още

Нова база на Планинската спасителна служба в Рила

Новият пункт на Планинската спасителна служба на Седемте рилски езера ще съкрати спасителните акции с поне два часа. Помещенията са част от Контролно-информационен пункт на Дирекция „Национален парк Рила“ и ще се ползват съвместно с отряда на планинските спасители в Дупница. Те вече оборудват своите помещения с необходимата специализирана техника...

публикувано на 01.12.22 в 15:34

Теодор Ушев представя в Кюстендил нов филм

Аниматорът, илюстратор и режисьор Теодор Ушев ще представи в родния си Кюстендил филма "φ1.618". Премиерата в града е на 5 декември, от 19:00 часа, в Общинския драматичен театър. Световната премиера на "φ1.618" беше на 23 ноември, на фестивала "Black Night Film Festival" в Талин, Естония, а националната му премиера на 24 ноември в Арена The Mall. От 25..

публикувано на 01.12.22 в 14:55

Благоевград с шанс за евросредства за подобряване качеството на въздуха

Близо 13 млрд. евро е бюджетът, предвиден по новите програми за България, съфинансирани от ЕС за Програмния период 2021- 2027-ма година. Отделните компоненти бяха представени от експертите на Областния информационен център в Благоевград на среща с представители от различни регионални структури. По-голямата част от програмите, по които ще..

публикувано на 01.12.22 в 14:31

Червена панделка за борбата със СПИН

Червена панделка, символ на борбата със СПИН, спуснаха гимназисти в Благоевград. С нея те поеха от сградата на Регионална библиотека към кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН. Така  РЗИ – Благоевград отбеляза Световния ден за борба с ХИВ – 1 декември. Тази година мотото на Световния ден за борба с ХИВ е да имаме..

публикувано на 01.12.22 в 14:15

Около 30 животновъди с опит за блокада на АМ "Струма"

Около 30 животновъди се включиха в протеста, който бе обявен със затваряне на АМ „Струма“ при пътен възел Симитли. Повече полицаи отколкото протестиращи имаше в уречения час на събитието. Председателят на Съюза на животновъдите в България Иван Чалъков с разочарование обясни, че присъствие са заявили 500 души. Причината, която изкара животновъдите на..

публикувано на 01.12.22 в 13:56

Ефективна стачка в МВнР

Служители от Министерството на външните работи са готови да стачкуват ефективно от утре. Те настояват за 100 процента увеличение на най-ниските заплати във ведомството. От външното ни министерство са изпратили до служебния премиер искане за 30 на сто ръст на месечните възнаграждения като за целта ще бъдат необходими 8,5 милиона лева. Предложението за..

публикувано на 01.12.22 в 13:44

Профилактика на предавателя на Радио Благоевград

Между 13:00 и 16:00 часа, поради планирана техническа профилактика на предавателя, излъчващ на честота 103.2MHz ултракъси вълни за района на Благоевград, са възможни прекъсвания на сигнала.  По време на профилактиката може да слушате програмата на Радио Благоевград през сайта binar.bg.

публикувано на 01.12.22 в 13:15