Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нормално протича подготовката за изборите в Кюстендилска област

Работната среща на всички ангажирани институции за провеждане на изборите на 2 октомври в област Кюстендил се проведе днес по инициатива областния управител Александър Пандурски. На срещата беше отчетено, че е създадена необходимата организация от регионалните и общински институции.

Главният секретар на администрацията Гергана Михайлова съобщи, че на 28 септември ще бъдат получени бюлетините за Кюстендилска област заедно с книжата. На 29 септември ще бъдат предоставени на Общините по координиран график.

Михайлова обясни, че организацията по пристигане на автобуси и откъде ще минава потокът от хора ще се коментира на допълнителна среща с институциите този петък. В петък се получават от Общинските администрации и машините за демонстрационно гласуване, а Областната администрация има ангажимент да ги върне в събота обратно на фирмата.

Председателят на РИК Венцеслав Механджийски посочи, че вчера всички общински администрации трябва да са получили имейл от РИК относно образците за гласуване с изгубена или сменена лична карта.

От органите на реда обясниха, че има създадена организация за охраната на предизборните материалите, които ще пристигнат утре. Създадена е необходимата организация за съпровода на материалите в съботния ден и до раздаването им към секционните комисии.

От “Пожарна безопасност и защита на населението” обясниха, че са изготвени всички документи, регламентиращи организацията за провеждане на изборите. Проверени са всички налични генератори. Утре ще бъде направена тренировка в помещенията на РИК и Информационно обслужване от смяната, която ще извършва допълнителното ел. захранване по време на изборите.


По публикацията работи: Ангел Павлов
Вижте още

Улица "Даме Груев" в Благоевград временно е двупосочна

Движението по ул. „Даме Груев“ в Благоевград временно e организирано от еднопосочно в двупосочно. Причината за това са ремонтните дейности за подмяна на водопровод и канализация в района. Престоят и паркирането на улицата са забранени, за периода няма да действа и синята зона.  На ул. „Даме Груев“, преди кръстовището, което е образувано с бул...

публикувано на 08.12.22 в 17:37

Близначки с аутизъм търсят контакт със света

Огромен напредък в социалното развитие на две сестрички с детски аутизъм вижда тяхната психоложка, която ги проследява от поставянето на диагнозата. Това споделя майката на Диана и Адриана – близначки, които "Българската Коледа" подкрепя за поредна година със средства за допълнителни занимания при психолог. Десислава Димитрова също е щастлива, че децата й..

публикувано на 08.12.22 в 14:47

Счупени стълби на Минната дирекция в Перник

Изпочупено е стълбището на Минната дирекция в Перник, алармира областният управител Людмил Веселинов. Наскоро емблематичната за града сграда, която бе обявена на търг заради дългове на доскорошния й собственик, бе придобита от държавата. Днес е крайният срок, в който частните дружества, обитавали сградата е трябвало да я напуснат. При изнасянето на..

публикувано на 08.12.22 в 14:26

Среща по проблемите на децата аутисти проведоха в Перник

Областната администрация и сдружение „Дете и пространство“ организираха в Перник среща-разговор на тема „Как придружаваме децата аутисти в училищната среда?“. Поканени да участват в нея бяха родители, учители, професионалисти.  Темата придоби особена актуалност след случая с 12-годишния Сашко от Перник, чието издирване продължи 8 денонощия. Може да..

публикувано на 08.12.22 в 13:20

Депутатите одобриха механизъм, увеличаващ минималната заплата

Със 175 гласа "за" и трима въздържали се депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, които предвиждат създаване на механизъм така, че минималната работна заплата (МРЗ) да бъде не по-малко от 50% от средната за предходните 12 месеца. Вносител на предложенията е БСП. От Левицата се позоваха на европейска директива с такова изискване към..

публикувано на 08.12.22 в 12:43

Студентски празник в Банско

Студентски групи от цялата страна започнаха да пристигат в Банско с автобуси. От днес в следващите дни младежите се възползват от предоставени оферти за две и три нощувки, което им дава възможност да изкарат един дълъг празник в зимния курорт. За първи път слеo пандемията се завръщат и гръцките студенти, които избират пакети с 3 и 4..

публикувано на 08.12.22 в 12:39

Кметът на Банско обсъди с отговорните институции проблемите преди зимния сезон

Кметът на Община Банско и неговият екип проведоха работна среща, във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон. В дискусия участваха представители на „Юлен” АД, „Охранителна полиция”, РУ на МВР-Банско, НП”Пирин”, Филиала за спешна медицинска помощ - Банско, ВиК и РС ПБЗН. Общинските власти ще разчитат на..

публикувано на 08.12.22 в 12:02