Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха камион с незаконни дърва за огрев

Пореден нарушител, превозващ дърва за огрев, установиха горски служители. Мъжът е задържан в района на село Елешница.

Във вторник вечерта, на асфалтов път над селото, полицейски служители спират за проверка автомобил „ВАЗ 2105“, без регистрационни номера. Установяват, че той транспортира дърва за огрев. На сигнала се отзовават служители на ТП „ДГС Елешница“ и на РДГ Благоевград. Количеството транспортирани дърва е 0,40 куб.м.

Автомобилът е задържан в двора на ДГС Разлог, а на шофьора – Й.Л. е съставен акт по закона за горите.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли. Пред БНР Иванов припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от прогнозираната..

публикувано на 13.05.24 в 11:41

Операция на МВР за колани и безопасно шофиране

Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и..

публикувано на 13.05.24 в 10:34

От днес работим за себе си

Днес е Денят на данъчната свобода за 2024 година. Икономистите от Института за пазарна икономика (ИПИ) изчисляват, че 134 дни са били необходими на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн. лв. Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3 млрд. лв. и на базата на..

публикувано на 13.05.24 в 09:24

Започва информационна кампания за директните плащания на фермерите

Министерството на земеделието (МЗ) започва информационна кампания за директните плащания през 2024 г. за земеделските производители от цялата страна. Целта е експертите да представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. В рамките на..

публикувано на 13.05.24 в 09:21

Значителна облачност в планините

Днес облачността над страната ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на места в Източна България все още ще има валежи от дъжд. След обяд краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има на места в Западна България и североизточните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 15° и..

публикувано на 13.05.24 в 09:05

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига. С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти съперника..

публикувано на 12.05.24 в 19:27

Страните-членки на Международния съюз по биатлон от Южна Европа проведоха конференция в Банско

В нея участваха делегации на 10 държави, а значимостта ѝ бе подчертана от присъствието на президента на IBU Оле Далин и директора по развитието на IBU Дагмара Герасимук. Домакини на срещата бяха президентът на Българска федерация Биатлон Атанас Фурнаджиев и генералният секретар на БФ Биатлон Борислав Панков, както и олимпийската шампионка от..

публикувано на 12.05.24 в 14:37