Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Антоанета Христова: Посланията не убеждават избирателя

Предизборната кампания не помага на хората да направят своя избор за кого да гласуват. Силната емоция и търсенето на устойчивост са двата елемента, които водят избирателите към урните. Това каза в ефира на Радио Благоевград политическият психолог професор Антоанета Христова. 

По думите и политическите послания на партиите са насочени към това да се доутвърдят твърдите ядра, има и политически партии, които разширяват ядрата си, но при тях причината за разширяването е желанието на хората за устойчивост и консервативно познатото, което дава спокойствие на всяко българско семейство. В по-голямата си част посланията не убеждаваха избирателя, че се предлага нещо различно в една изключително динамична ситуация, в страната и света. 


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МВР отбелязва 145 години от създаването си

МВР отбелязва 145 години от създаването си днес. Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци. При храм-паметникa "Александър Невски" ще бъде подредена специализирана техника, която служители ползват в ежедневната си работа. В 10:30 часа пред Паметника на полицаите,..

публикувано на 05.07.24 в 09:40

Нов начин на комуникация с ВиК Благоевград

Е-фактуриране е нов начин на комуникация с “Водоснабдяване и Канализация” ЕООД - Благоевград. Тя предоставя възможности потребителите да се информират за възникналите задължения, подава самоотчети и да се следи графика за отчитане. За тази цел е необходима само регистрация. Ако Вие сте юридическо лице, регистрацията в..

публикувано на 05.07.24 в 09:36

Ремонтират Кукления театър в Благоевград

Започва дългоочакван ремонт на Куклен театър - Благоевград. Вече е подписан договорът за възлагане на строително-ремонтните дейности. В следващите два месеца изцяло ще бъде преобразен салонът на театъра, така че актьорите и малките зрители да посрещнат новия театрален сезон в по-приветлива и уютна обстановка. Ще бъде реновирана театралната сцена,..

публикувано на 05.07.24 в 09:29

Температурите тръгват нагоре

Днес ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът все още ще е със западна компонента, предимно слаб. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. В планините ще преобладава слънчево време. Ще има и..

публикувано на 05.07.24 в 07:00

Фестивал на училищните оркестри в Банско

Фанфарни и духови ученически оркестри ще огласят Банско и ще върнат в града безгрижния дух на ученическите години. От днес до 7 юли започва Фестивал на училищните оркестри "Ваканция, ура". Фестивалът е парад-концерт на училищни оркестри от България с техни програми и няма конкурсен характер. Фестивалът се организира от Асоциация..

публикувано на 04.07.24 в 20:57

Ден на отворените врати в ОДМВР-Перник

Ученици от Девето средно училище в Перник гостуваха в ОДМВР в проведения днес Ден на отворените врати. Инициативата бе посветена на Професионалния празник на служителите от МВР- 5 юли. На децата бе обяснено как работи тел.112, как трябва да подават сигнали при необходимост и че тази система не бива да се използва злонамерено. В кабинета на директора..

публикувано на 04.07.24 в 17:21

Районна прокуратура - Перник разследва противозаконно превозване на 35 мигранти

Районна прокуратура - Перник ръководи действия по разследване на противозаконно превозване на 35 мигранти през територията на страната, съобщиха от държавното обвинение. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на две лица от гр. Дупница.  На 30 юни в района на брезнишкото село Красава те подпомагали 35..

публикувано на 04.07.24 в 17:18