Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Елеонора Тропанкова с награда "Журналистика за развитие 2022"

Автор:

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тропанкова получи награда в ежегодния конкурс "Журналистика за развитие" на Българската платформа за международно развитие и Центъра за развитие на устойчиви общности. Тя беше отличена за материала "Недокументираните - когато за държавата ти си никой", разработен съвместно с младия журналист Кристиян Юлзари.

Традиционните журналистически отличия бяха връчени на церемония на 7 октомври 2022 година в София.

Наградата "Журналистика за развитие" е обявена за първи път през 2018 г. от Българската платформа за международно развитие (БПМР), за да отличи високите постижения в отразяването на въпросите на развитието, неравенството, правата на човека и премахването на бедността.

Това е поредно отличие за Елеонора Тропанкова, която от 14 години е част от екипа на БНР Радио Благоевград. Тя е носител на награда "Героите" на TimeHeroes, както и "Най-изявена млада личност на България" в категория "Личностно развитие и/или постижение" на JCI Bulgaria за 2021-а година. Двукратен носител на националната награда „Валя Крушкина - журналистика за хората“ в категория „Радио“, на наградата WebReport 2021, „Журналистика за развитие“ 2018, „Млад журналист“ на Съюза на българските журналисти, „Златна ябълка“ от Националната мрежа за деца за принос към благосъстоянието на децата в България и други.


Галерия

Вижте още

В ефира на Радио Благоевград стартира предаване на младежи от Брезник

През месец март в ефира на Радио Благоевград ще стартира авторско предаване на младежите от Регионалния младежки център в Брезник. То ще се излъчва в съботните дни от 10 до 12 ч., като част от предаването „Тийн зона“, съобщи