Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Милушев: Уволниха ме без основателни аргументи

Владимир Милушев
Снимка: организатор

Екоактивисти излязоха на протест пред МОСВ. Причините за недоволството са липсата на воля от страна на държавата за опазване на ценни кътчета от българската природа, а поводът - уволнението на директорите на националните паркове „Рила“ и „Пирин“. Уволнението си в ефира на Радио Благоевград коментира вече бившият директор на НП „Рила“ Владимир Милушев: „Не е добре за никого така на често да се сменят управленски кадри. Мотивите за уволнението ми, според мен, са неоснователни. Като екип ние постигнахме много - един от успехите ни, които мога да посоча е спирането на джипове в района на Седемте рилски езера" - каза Владимир Милушев и допълни, че не е работа на служебното правителство да сменя ръководни кадри. 




По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха чужденец с 21 кг амфетамин

Гражданин на Република Северна Македония е задържан по дело на Окръжна прокуратура – Кюстендил за опит за контрабанда на 21 кг амфетамин. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура 41-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242 от НК. Наказанието предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и..

публикувано на 05.06.24 в 12:52

Иззеха голямо количество нелегален тютюн в Радомир

Голямо количество нелегален тютюн е иззето в Радомир. Полицейскитe действия са осъществени в условията на спецакция. Служителите на реда проверили жилищна сграда в местността „Лозето“, собственост на 54-годишен местен жител. Открити и иззети са 5 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на Министерство на финансите.  Мъжът е задържан за до 24 ч. по Закона..

публикувано на 05.06.24 в 12:39

Община Банско и местният бизнес в общ диалог за индустриалните зони

Кметът Стойчо Баненски покани на среща представители на фирми, които имат производствени бази в индустриалните зони на гр. Банско - Рупчовец, Забиница и Мешинка. В разговора бяха обсъдени въпроси с уличната регулацията и осветление в някои части на зоните и общото подобряване на инфраструктурата. Взаимодействието между общината и местния..

публикувано на 05.06.24 в 11:38

Авария наруши водоподаването на квартали в Благоевград

Авария на главния довеждащ водопровод  засегна високите квартали на Благоевград и  наруши водоподаването към потребителите.  Още вчера сутринта екипите на „Водоснабдяване и канализация“ успяха да локализират мястото на аварията в района на парк „Бачиново“, чрез микрофонно проследяване на участъка. На самото място е направен изкоп за..

публикувано на 05.06.24 в 10:08

Нова книга на Лазар Ильов представиха в Дупница

Новата книга на Лазар Ильов “Шарени времена” бе представена в Дупница. В Художествената галерия се събраха колеги, приятели и почитатели на автора. Новата му творба представи зам.-кметът Валентина Караганова и прочете поздравителен адрес от кмета Първан Дангов. Книгата съдържа спомените на Лазар Ильов от родния му град. Чрез увлекателен, колоритен и..

публикувано на 05.06.24 в 09:43

"Панорама на училищата" в Благоевград

„Панорама на училищата” ще се проведе днес в Благоевград пред зала „22-ри септември“ от 16:00 до 19:30 часа. В нея ще вземат участие всички училища от Община Благоевград.  Целта на събитието е да предостави информация за приема на ученици на територията на общината  за учебната 2024/2025 година.  По време на Панорамата всяко училище ще има и..

публикувано на 05.06.24 в 07:31

Световният ден на околната среда в Благоевград

Дирекцията на „Национален парк Рила“ и Регионалният исторически музей-Благоевград ще отбележат днес Световния ден на околната среда. В 10.00 часа, в пространството между Музея и Младежки дом, Красимир Андонов, директор на Дирекция „Национален парк Рила“, и Кирил Алексиев – директор на Регионалния исторически музей, ще открият партньорската..

публикувано на 05.06.24 в 07:24