Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите не успяха да изберат състав и ръководства на постоянните комисии

Автор:

Депутатите не успяха да изберат състав и ръководства на постоянните комисии и отложиха решението си за утре.

Въпреки че днес те гласуваха удължаване на работното си време до приключване на точката за избор на състав и ръководства на постоянните комисии, се стигна до учредяване само на Комисията по бюджет и финанси.

С пълно единодушие за председател беше избран депутатът от ДПС Петър Чобанов. Той ще има четирима заместници - Кирил Ананиев от ГЕРБ, Венко Сабрутев от ПП, Румен Гечев от БСП и Владислав Панев от ДБ.

Оказа се обаче, че депутатите не са се разбрали за разпределението на заместник-председателските места на останалите комисии. Затова от "Български възход" поискаха прекратяване на пленарното заседание до намиране на консенсус. Със сходни аргументи предложението беше подкрепено от Христо Иванов от ДБ, Десислава Атанасова от ГЕРБ и Костадин Костадинов от "Възраждане":

 "Бързият начин да се стигне до работа е да се приложи принципът на председателски съвет да се съберем, да уточним спорното от безспорното", каза Христо Иванов.

  Десислава Атанасова допълни:

 "И утре да имаме консенсус в пленарната зала, ако разбира се, търсим такъв".

 "Ние успяхме да разпределим много по-трудното - председателските места. За заместник-председателските мисля, че няма да е такъв проблем",
коментира Христо Иванов.

 От БСП и ПП възразиха.

 "Три дена ни чака българският народ да си изберем председател. Сега ще ни чака още три да си изберем комисии", каза Корнелия Нинова

 "Никой български гражданин не си тръгва от работа в три часа", допълни Кирил Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете

Правителството ще предостави 39 млн. лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища със задна дата, от 1 януари 2024 г. От правителствения пресцентър уточняват, че това ще даде възможност минималната заплата за най-ниската академична длъжност да се увеличи с 290 лева и да стане 2100 лева. Повишението ще..

публикувано на 15.05.24 в 19:36

Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е с опасност за живота в болница, потвърди правителствената пресслужба.  "Следващите часове са решаващи", написаха от правителствената пресслужба на официалната страница на Роберт Фицо във фейсбук.  Премиерът е с няколко прострелни рани в корема, ръката и крака и лекарите се борят за живота му. Транспортиран..

публикувано на 15.05.24 в 19:34

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че улицата, която в момента е на земна основа, ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари, ще се..

публикувано на 15.05.24 в 15:50

В Благоевград: Работна среща за подготовката на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на..

публикувано на 15.05.24 в 15:43

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти,..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с евентуални бъдещи работодатели. Над 30 бяха представителствата, които имаха свои импровизирани..

публикувано на 15.05.24 в 14:32

Проблемите и бъдещето на библиотеката дискутираха в Кюстендил

Проблемите и бъдещето на библиотеката в Кюстендил бяха осъдени днес на дискусия под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога". Тя е част от Националната библиотечна седмица, която се организира за 18-а поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация. На форума директорът на библиотеката в Кюстендил София Пейчева каза, че целта е..

публикувано на 15.05.24 в 14:25