Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 нови случая на COVID-19 в Благоевград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

409 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 8,6 на сто от направените 4 740 тестове. 10 души са починали. 90 са новопостъпилите в болнични заведения. Общият брой на хоспитализираните е 650 души. От тях - 61 са в интензивни отделения. Поставените дози ваксини за изминалото денонощие са 918. В Благоевград новите случаи на коронавирус са 26, в Кюстендил – 12, а в Перник – 10.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изборът „две в едно“ може да създаде проблеми

Смяната на членове на секционни избирателни комисии и изборът „две в едно“ може да създаде проблеми на предстоящите избори според председателя на Районната избирателна комисия в Кюстендил, Венцеслав Механджийски. Според Механджийски това, че предстоящите на 9 юни избори ще бъдат „две в едно“ може да създаде проблеми в секционните комисии. „Най-много..

публикувано на 10.05.24 в 10:58

Национални филологически четения в ЮЗУ

Национални филологически четения за студенти и докторанти се проведоха в Югозападния университет „Неофит Рилски“, организирани от Филологическия факултет. Форумът, който е в чест на светите братя Кирил и Методий, привлече студенти от утвърдени български университети. Научният форум бе открит от декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 10.05.24 в 10:57

Празник на талантите в Кюстендил

Детският празник на талантите "Да докоснеш дъгата“ ще се проведе днес в Кюстендил. Празникът е традиционен и е организиран от Обединения детски комплекс в града и общината. Празникът е посветен на талантливите деца, които ще получат сцена за изява, за да покажат това, което ги отличава от връстниците им. Децата ще имат възможност да представят..

публикувано на 10.05.24 в 10:42

Разляха живак по улица в Перник

Живак е бил разлят снощи на улица в пернишкия квартал „Тева”. Сигналът е подаден малко преди 19.30 часа, съобщиха от полицията. Пристигналите на място полицаи са намерили раница на земята, в която е имало две пластмасови бутилки от по 1.5 литра, пълни с живак. Едната от тях била спукана, а топчетата живак – разлети на земята.  Служители на "ПБЗН" са..

публикувано на 10.05.24 в 10:07

27-мо издание на "Учител на годината"

За 27-ма поредна година Синдикатът на българските учители провежда Националния конкурс "Учител на годината". В заключителния етап на тазгодишното издание на конкурса са номинирани 70 учители и директори. От тях ще бъдат излъчени победителите в 10 направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо..

публикувано на 10.05.24 в 09:07

Официален старт на предизборната кампания за вота 2 в 1

Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за народни представители в следващия парламент, и за български евродепутати. Тя ще продължи до полунощ на 7 юни. Кампанията стартира 30 дни преди изборният ден, и се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и..

публикувано на 10.05.24 в 08:58

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

На 10, 11 и 12 май Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“. Майстори от цялата страна ще възродят българските традиции и фолклор и ще превърнат площад „Македония“ в своеобразна работилница. Очакват се демонстрации на различни занаяти, в това число: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и т.н. Най-малките..

обновено на 10.05.24 в 07:19