Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Златно перо" за колегата Валентин Дишев

Тази вечер в София, на специална церемония,  бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. С голямата награда – "Йосиф Хербст" – за неговия изключителен принос към развитието на българската журналистика и във връзка с 80-ата годишнина от рождението му, бе удостоен Николай Конакчиев. С отличие бе почетен и Анжел Вагенщайн. 

Нери Терзиева, посмъртно, бе наградена със "Златно перо" за незабравимия си принос в развитието и съхраняването на достойнството на българската журналистика. Сред отличените със "Златно перо" е и колегата от БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев.

Всички наградени:

Награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика:

Николай Конакчиев

Кореспондент на централна медия в страната:

Мартин Георгиев – „Златно перо“

Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес:

Мария Петрова, в. “Марица“ –  „Златно перо“

Фотожурналистика:

Красимир Стоичков  „Златно перо“

Операторско майсторство и графичен дизайн:

Владимир Богдански, БНТ –  „Златно перо“

Печат:

Екипът на в. "Марица", Пловдив – плакет

Радиожурналистика:

Мая Щърбанова, кореспондент на БНР в Добрич – „Златно перо“

Телевизионна  журналистика:

Проф. Минчо Христов, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Книга – документалистика, публицистика, научни изследвания в областта на журналистиката и медиите:

Дамян Обрешков за книгата „Журналистиката – моят живот“ „Златно перо“

Най-добър млад журналист (до 35 г.):

Александър Марков, БНТ – грамота

Айше Сали, БНТ – грамота

Стоян Тончев,  журналист от Поморие – грамота

Специални отличия:

проф. Минка Златева – грамота

д-р Никола Терзиев, гл. ред. на сп. „Труд и здраве“ – „Златно перо“

Николай Колев, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Валентин Дишев, БНР – Радио Благоевград – „Златно перо“

Наско Начев, председател на пловдивското журналистическо дружество „Глас“ – „Златно перо“

Анжел Вагенщайн, за цялостната му дейност на публицист, писател и драматург, и във връзка с неговата стогодишнина –  грамота.


Наградите се връчват, след процес, в който журналистическите дружества номинират свои представители (тази година – в срок до 15 октомври), а Комисията по професионално-творческите въпроси и УС на СБЖ избират сред номинираните наградените.

 
По публикацията работи: Весела Сукалинска

Галерия

Вижте още

В ефира на Радио Благоевград стартира предаване на младежи от Брезник

През месец март в ефира на Радио Благоевград ще стартира авторско предаване на младежите от Регионалния младежки център в Брезник. То ще се излъчва в съботните дни от 10 до 12 ч., като част от предаването „Тийн зона“, съобщиха от Младежкия център. На 14 и 15 януари младите хора присъстваха на обучение по създаване на аудио съдържание. В рамките на..

публикувано на 16.01.23 в 17:17

Валентин Дишев в търсене за човешкото в нов двутомник

Поетът, журналист и преподавател Валентин Дишев поведе колеги, приятели и съмишленици на пътуване при представяне на новата си книга. Тъжен е, че познават творчеството му в Аржентина, Колумбия, Пакистан, Алжир…, но не и в Благоевград. „Но тази вечер е различна, защото успяхте да ме стоплите с присъствието си и да се почувствам нужен“, увери..

публикувано на 23.12.22 в 08:45

Радио Шумен с поздрав към екипа на Радио Благоевград

Ръководството на Радио Шумен изпрати поздравителен адрес до Радио Благоевград по повод 49-годишнината на медията. Пожеланията са за много здраве, творчески хъс, младежки ефир и верни слушатели.  „Бъдете креативни и упорити, поставяйте си винаги високи цели! Бъдете все така социално ангажирана медия, която формира ценности в обществото! Пожелаваме..

публикувано на 11.12.22 в 08:00

Празнуваме! Радио Благоевград на 49 години!

Радио Благоевград празнува 49-ия си рожден ден. На 11 декември 1973 година, точно в 14:30 часа, в ефира за първи път прозвучава сигналът на Радио Благоевград. То стартира с 80-минутна собствена програма. От 2008 г. излъчва разнообразна 24-часова информационно-музикална програма, която ефирно покрива областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Тя..

публикувано на 11.12.22 в 07:32

„Празнуваме заедно“ с изложба

Студентска изложба „Празнуваме заедно“ се откри днес в Арт салона на Радио Благоевград. Експозицията откриха проф. д-р Емил Куков, ръководител на катедра „Изобразително изкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Проф. д-р Емил Куков обясни, че са включени 34 учебни и творчески произведения – живопис, графика,..

публикувано на 05.12.22 в 16:42

Отново признание за БНР – Радио Благоевград

Радио Благоевград получи почетен плакет за участие в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналестка Вероника Герин.  Плакетът се връчва за адекватно отразяване на проблемите свързани с наркотиците на регионално и национално ниво. „ В нас журналистите е словото, но сърцата на колегите в Радио Благоевград..

публикувано на 30.11.22 в 14:31

ОУ „Св. Климент Охридски“ – Дупница с благодарност към Радио Благоевград

Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Дупница отбеляза своя патронен празник. За първи път училището има химн, който бе реализиран с медийната подкрепа на Радио Благоевград . Специални благодарности към медията, изказа директорът Юлиана Борисова, която изрази и надежда партньорството с Радио Благоевград да продължи. Освен с думи пред ученици,..

публикувано на 25.11.22 в 15:53