Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златно перо" за колегата Валентин Дишев

Тази вечер в София, на специална церемония,  бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. С голямата награда – "Йосиф Хербст" – за неговия изключителен принос към развитието на българската журналистика и във връзка с 80-ата годишнина от рождението му, бе удостоен Николай Конакчиев. С отличие бе почетен и Анжел Вагенщайн. 

Нери Терзиева, посмъртно, бе наградена със "Златно перо" за незабравимия си принос в развитието и съхраняването на достойнството на българската журналистика. Сред отличените със "Златно перо" е и колегата от БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев.

Всички наградени:

Награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика:

Николай Конакчиев

Кореспондент на централна медия в страната:

Мартин Георгиев – „Златно перо“

Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес:

Мария Петрова, в. “Марица“ –  „Златно перо“

Фотожурналистика:

Красимир Стоичков  „Златно перо“

Операторско майсторство и графичен дизайн:

Владимир Богдански, БНТ –  „Златно перо“

Печат:

Екипът на в. "Марица", Пловдив – плакет

Радиожурналистика:

Мая Щърбанова, кореспондент на БНР в Добрич – „Златно перо“

Телевизионна  журналистика:

Проф. Минчо Христов, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Книга – документалистика, публицистика, научни изследвания в областта на журналистиката и медиите:

Дамян Обрешков за книгата „Журналистиката – моят живот“ „Златно перо“

Най-добър млад журналист (до 35 г.):

Александър Марков, БНТ – грамота

Айше Сали, БНТ – грамота

Стоян Тончев,  журналист от Поморие – грамота

Специални отличия:

проф. Минка Златева – грамота

д-р Никола Терзиев, гл. ред. на сп. „Труд и здраве“ – „Златно перо“

Николай Колев, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Валентин Дишев, БНР – Радио Благоевград – „Златно перо“

Наско Начев, председател на пловдивското журналистическо дружество „Глас“ – „Златно перо“

Анжел Вагенщайн, за цялостната му дейност на публицист, писател и драматург, и във връзка с неговата стогодишнина –  грамота.


Наградите се връчват, след процес, в който журналистическите дружества номинират свои представители (тази година – в срок до 15 октомври), а Комисията по професионално-творческите въпроси и УС на СБЖ избират сред номинираните наградените.

 
По публикацията работи: Весела Сукалинска

Галерия

Вижте още

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01

БНР чества 89 години от своето създаване

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 09:23

Благодарствено писмо до Радио Благоевград

Директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград Маргарита Мачева изпрати благодарствено писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. В него тя благодари за огромната подкрепа, която и е оказана през изминалата година. „Искрено се надяваме, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на съдействието Ви и на все така ефективното..

публикувано на 21.12.23 в 14:57

Приключи благотворителната инициатива „Подари време“

С концерт на ФГ „Бисери“ и ДЮФА “Пиринска китка” към  Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград приключи благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград под надслов „Подари време“. Тя бе организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод 50-годишния юбилей на Радиото на Югозапада...

публикувано на 15.12.23 в 18:14

Споделяме с Вас „Споделеното с приятели“

"Споделено с приятели" – под това мото преминава тази юбилейна година за Радио Благоевград. И така усещаме официалните поздравителни адреси, които получавахме през целия ден на кулминацията на честванията – 11-ти декември. Освен от една от най-важните и значими институции в страната – Президентството - към нас с признание за авторитета, който..

публикувано на 12.12.23 в 14:25