Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златно перо" за колегата Валентин Дишев

Тази вечер в София, на специална церемония,  бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. С голямата награда – "Йосиф Хербст" – за неговия изключителен принос към развитието на българската журналистика и във връзка с 80-ата годишнина от рождението му, бе удостоен Николай Конакчиев. С отличие бе почетен и Анжел Вагенщайн. 

Нери Терзиева, посмъртно, бе наградена със "Златно перо" за незабравимия си принос в развитието и съхраняването на достойнството на българската журналистика. Сред отличените със "Златно перо" е и колегата от БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев.

Всички наградени:

Награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика:

Николай Конакчиев

Кореспондент на централна медия в страната:

Мартин Георгиев – „Златно перо“

Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес:

Мария Петрова, в. “Марица“ –  „Златно перо“

Фотожурналистика:

Красимир Стоичков  „Златно перо“

Операторско майсторство и графичен дизайн:

Владимир Богдански, БНТ –  „Златно перо“

Печат:

Екипът на в. "Марица", Пловдив – плакет

Радиожурналистика:

Мая Щърбанова, кореспондент на БНР в Добрич – „Златно перо“

Телевизионна  журналистика:

Проф. Минчо Христов, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Книга – документалистика, публицистика, научни изследвания в областта на журналистиката и медиите:

Дамян Обрешков за книгата „Журналистиката – моят живот“ „Златно перо“

Най-добър млад журналист (до 35 г.):

Александър Марков, БНТ – грамота

Айше Сали, БНТ – грамота

Стоян Тончев,  журналист от Поморие – грамота

Специални отличия:

проф. Минка Златева – грамота

д-р Никола Терзиев, гл. ред. на сп. „Труд и здраве“ – „Златно перо“

Николай Колев, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Валентин Дишев, БНР – Радио Благоевград – „Златно перо“

Наско Начев, председател на пловдивското журналистическо дружество „Глас“ – „Златно перо“

Анжел Вагенщайн, за цялостната му дейност на публицист, писател и драматург, и във връзка с неговата стогодишнина –  грамота.


Наградите се връчват, след процес, в който журналистическите дружества номинират свои представители (тази година – в срок до 15 октомври), а Комисията по професионално-творческите въпроси и УС на СБЖ избират сред номинираните наградените.

 
По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01