Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Откриват обновената ул. "Листопад" в Благоевград

Община Благоевград официално открива ул. „Листопад“ в Четвърти микрорайон на областния център. По този повод бе организирана заключителна пресконференция, на която заместник – кметът на общината Мария Петрова представи основната цел и дейностите по проекта, който бе реализиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проектът, финансиран по оперативната програма Региони в растеж и съфинансирен от Европейски фонд за регионално развитие, е реализиран на 100%, заяви Мария Петрова и посочи основната му цел: изграждане и благоустрояване на ул. “Листопад“, трайно подобряване на транспортноексплоатационните характеристики, осигуряване на условия за безопасно движение, добро отводняване, осигуряване на естетична и хармонична среда.  

Какъв е резултатът: днес имаме асфалтирана и благоустроена улица чрез изградено пътно платно и подпорни стени, нови двустранно разположени тротоари и ново осветление.

Стойността на проекта възлиза на над 1 млн. и 200 хил. лв. С бюджетни средства за над 485 хил.лв. се измести стария и се изгради нов довеждащ водопровод. Имаше изместване и на канализационна тръба, информира зам.кметът Мария Петрова. Тя уточни, че в капиталовата програма за следващата година е заложен ремонт на пътната настилка и на съседните на „Листопад“ улици -  „Здраве“ и „Витоша“. 


БНР подкасти:

Вижте още

Партиите и коалициитев Перник не постигнаха съгласие за състава на РИК за предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори

На проведените днес консултации при областния управител Людмил Веселинов бяха направени две предложения за председател на комисията-Румяна Петрова от ГЕРБ- СДС и Галина Никодимова от ДПС. Две предложения постъпиха и за длъжността секретар. Предложени бяха Анастасия Соколова от „Продължаваме промяната“ и Галина Никодимова от ДПС. Ирина Михайлова от..

публикувано на 05.02.23 в 13:37

ЦИК ще решава за секретарското място в РИК – Благоевград

Днес в Областната администрация на Благоевград се състояха консултации за определяне на състава на РИК. На тях се явиха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции в 48-то Народно събрание. Консултациите бяха насрочени от областния управител Стоян Христов. След като политическите формации не се разбраха за секретарското..

публикувано на 05.02.23 в 13:28

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил

Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил за провеждането на предстоящия извънреден вот за Народно събрание на 2 април.  Партиите и коалициите не се разбраха за ръководните позиции в РИК - Кюстендил. За председател предложения направиха от коалиция ГЕРБ - СДС, “Продължаваме промяната” и “БСП за..

публикувано на 05.02.23 в 12:16

Все още без официална информация за инцидента с Македонския клуб в Благоевград

Витрината нa Македонския клуб в Благоевград е било счупена снощи. Македонският клуб беше открит преди няколко месеца на ул. "Димитър Димов" в града, без провокации. Сигналът за вандалската проява е подаден в 21:40 часа в местното РПУ.  Тази сутрин Македонският културен клуб в областния център на Пиринско осъмна със счупена витрина. На място могат..

публикувано на 05.02.23 в 11:54

Две бездомни кучета „туристи“ от Симитли в центъра на Благоевград

Безстопанствени кучета, маркирани на територията на община Симитли са установени в Благоевград.  Служители на ОП „Общински приют за безстопанствени животни“  - Благоевград са реагирали на сигнал за четириного с различна ушна маркировка. Извършена е проверка в Интегрираната информационна система ВетИС, резултатите от която показват, че животното е от..

публикувано на 05.02.23 в 10:34
Снимката е илюстративна, архив.

Няма затворени пътни участъци - съобщават от ОПУ Благоевград

На 5 февруари  снеговалежи ще има на повече места в Северна и Западна България, като в западната половина на Предбалкана и Дунавската равнина валежите ще са по-продължителни и интензивни. Въведен е жълт код за опасно време със силен вятър и снеговалеж. АПИ предупреждава водачите на моторни превозни средства да пътуват с автомобили подготвени за..

публикувано на 05.02.23 в 08:32

Задържаните в Република Северна Македония получиха глоба и забрана за влизане в страната

Тримата български граждани, които бяха задържани на граничен пункт "Деве баир" на границата със Северна Македония, са експулсирани от страната и имат забрана за влизане за срок от 3 години, съобщават македонски медии. Съдът в Крива паланка е постановил и тримата да платят по 300 евро глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствие.  Медиите..

публикувано на 05.02.23 в 08:27