Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът на Перник връчи награди за доброволчество

Снимка: Елена Тамакярска

В Перник бяха връчени първите годишни награди на кмета за доброволчество. Събитието беше организирано от Международния младежки център с подкрепата на община Перник. С плакет за активно участие в издирването и спасяването на 12-годишния Сашко беше удостоен Клубът по делта и парапланеризъм с председател Димитър Ралев. 

"Изискваше се много човешки усилия, много хора, много труд и шанс за нас беше, че нашите момчета го бяха открили детето. На всеки един от спасителите можеше да се случи това нещо”, каза Ралев и благодари за отличието.

Плакет за принос в работата на Младежкия международен център получи и 19-годишната Габриела Григорова. Идеята на организаторите е от следващата година да се инициира една по-широка кампания за доброволец на годината, каза директорът на центъра Радост Раданова. 

На днешната церемония бяха връчени благодарствени писма и грамоти и на младежки организации, административни структури, спортни клубове и неправителствени институции в региона. На награждаването присъстваха и спасителите на Сашко Веселин Георгиев и Милко Михалков.

По публикацията работи: Елена Тамакярска
Вижте още

Българските планински спасители са издирвали оцелели в Турция

Българските планински спасители и техните кучета, които снощи излетяха за Турция, за да участват в спасителните акции след разрушителното земетресение, са пристигнали в град Адана рано тази сутрин в 01.45 часа. Това каза за Радио Благоевград директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев: “Чухме се много набързо и нямам много информация. Това,..

публикувано на 07.02.23 в 20:23

Полицайката от Разлог остава в ареста

Окръжният съд в Благоевград потвърди ареста на обвиненият полицейски служител за държане на наркотично вещество. Наркотикът беше открит при полицейска проверка на 28 януари в колата на жена от Разлог. Тя е работеща в системата на  МВР.  Това съобщи за Радио Благоевград Даниела Чавдарова, говорител на Окръжния съд.  Тричленен състав на Окръжния съд в..

публикувано на 07.02.23 в 17:11

Помощ за бездомните хора в Благоевград

На фона на рязкото застудяване приютите за бездомни са в готовност да настанят хора, които живеят на улицата. Изпадналите в беда в Благоевград се приютяват в Центъра за временно настаняване, който е с капацитет  10 души. В рамките на три месеца за тях има подсигурени подслон, храна и топли напитки. „За момента само едно лице е настанено..

публикувано на 07.02.23 в 16:42

Задържаха вандалите, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград

Извършителите на вандалския акт срещу македонския клуб в Благоевград са задържани от полицията. "Задържани са четири лица. Те са направили пълни самопризнания", съобщи за Радио Благоевград говорителят на Областната дирекция на МВР – Благоевград Йорданка Шаркова. Прозорецът на македонския клуб в Благоевград беше разбит на 4 февруари..

публикувано на 07.02.23 в 15:30

Фотоволтаична централа на сградата на община Сандански

Започва изграждането на нова фотоволтаичната електроцентрала на покрива на сградата на община Сандански. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административната сграда. Предвижда се на покрива, върху  метална конструкция, да се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на..

публикувано на 07.02.23 в 14:48

Община Благоевград се включва в кампанията за пострадалите в Турция

Община Благоевград се включва в кампанията за набиране на средства за подкрепа на жертвите от смъртоносното земетресение в съседна Турция, погубило хиляди човешки животи и оставило над 10 турски града в развалини! Предвид многото запитвания за организиране на доброволци, кметът на община Благоевград Илко Стоянов проведе разговор с Нейно..

публикувано на 07.02.23 в 14:05

Радослав Ревански: Не можем да се борим с природата, но с последиците от нея можем

Община Белица организира дарителска кампания за пострадалите в Турция. Събират се неизползвани дрехи и консумативи от първа необходимост.  „Събират се ръкавици, якета, ботуши, консерви и всички неща от първа необходимост, кой каквото може да даде и да бъде полезен.  Сборните пунктове са в общината и кметствата“, каза за Радио Благоевград..

публикувано на 07.02.23 в 13:46