Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът на Перник връчи награди за доброволчество

Снимка: Елена Тамакярска

В Перник бяха връчени първите годишни награди на кмета за доброволчество. Събитието беше организирано от Международния младежки център с подкрепата на община Перник. С плакет за активно участие в издирването и спасяването на 12-годишния Сашко беше удостоен Клубът по делта и парапланеризъм с председател Димитър Ралев. 

"Изискваше се много човешки усилия, много хора, много труд и шанс за нас беше, че нашите момчета го бяха открили детето. На всеки един от спасителите можеше да се случи това нещо”, каза Ралев и благодари за отличието.

Плакет за принос в работата на Младежкия международен център получи и 19-годишната Габриела Григорова. Идеята на организаторите е от следващата година да се инициира една по-широка кампания за доброволец на годината, каза директорът на центъра Радост Раданова. 

На днешната церемония бяха връчени благодарствени писма и грамоти и на младежки организации, административни структури, спортни клубове и неправителствени институции в региона. На награждаването присъстваха и спасителите на Сашко Веселин Георгиев и Милко Михалков.

По публикацията работи: Елена Тамакярска