Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Игрище за мини футбол в Разлог

Община Разлог извършва финални строителни дейности, свързани с изграждането на парк с изкуствено игрище за мини футбол. До няколко седмици изграждането на парка, който се намира на един от изходите на Разлог, посока Бачево, следва да бъде напълно готов. На място ще бъдат обособени зелени площи, алеи, детски съоръжения, кът за отдих както и паркоместа – за удобство на всички посетители и любители на футбола. “След стартиране на проекта за малък парк за спорт и отдих, който трябваше да завърши през средата на ноември, се наложи Община Разлог да извърши ремонт на съществуващия на съответното място водопровод, както и прилежащия отводнителен канал. Въпреки забавянето, с последователните си действия, целим да завършим качествено цялата концепция за парка, за да няма причина в последствие асфалтът да бъде розкопан, заради аварии.“, коментира Иван Гюров, зам. – кмет на община Разлог. Към настоящия момент теренът за мини футбол е напълно изграден, а на място продължават довършителните дейности по околното пространство, полагането на асфалтова настилка и свързване на осветлението.


Вижте още

В Кюстендил се появиха първите мартеници

Първите мартеници се появиха на пазара в Кюстендил. Всяка година, още в началото на м. февруари, търговци от града разполагат маси и оформят своеобразен базар на червено-белите символи на ул. "Демокрация", пред общинската администрация в града. Цените на традиционните мартеници са между 0,50 лв. и 6,00 лв. за най-големите по размер. В момента в..

публикувано на 02.02.23 в 09:33

Президентът разпусна парламента

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва парламентарни избори за 2 април 2023 година. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 година. Състав на служебното правителство : Гълъб Спасов Донев -..

публикувано на 02.02.23 в 09:27

Отбелязваме Сретение Господне

Православната църква отбелязва Сретение Господне, един от един от 12-те велики празници през годината, почитан от ранните векове на християнството. На този ден се навършват 40 дни от раждането на Исус Христос. Според народните вярвания на 2 февруари е Петльовден и се почита мъжката сила. 

публикувано на 02.02.23 в 07:25

Очаква се указът на президента за разпускане на Народното събрание

Очаква се указът на президента Румен Радев за разпускане на 48-ото Народно събрание и насрочване на избори за нов парламент. С друг указ държавният глава трябва да назначи служебно правителство.  Президентът Румен Радев обяви миналата седмица решението си предсрочните избори да се проведат в първата неделя на април и начело на служебното правителство..

публикувано на 02.02.23 в 07:23

Облачно и ветровито

В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, по-значителна главно над планинските райони и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°градуса.  Около и след обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг и в Рило-Родопската област..

публикувано на 02.02.23 в 05:15

Пореден опит за саморазправа между бракониери и горски служители

По време на дежурство в местността „Вангелова чешма“ в района на участък „Хайдушка чешма“, на територията на ТП ДГС Дупница, горски служители попадат в капан, организиран от жители на „Гиздова махала“. По данни на служителите на ДГС Дупница, инцидентът става около 23:00 часа на 30.01.2023 г. Горските служители В.Б. И В.В. дежурят в района на..

публикувано на 01.02.23 в 19:20

Обновено междублоково пространство в ж.к. "Спартак" в Сандански

Община Сандански продължава дейностите по обновяване и благоустрояване на междублоковите пространства.  Жилищен комплекс "Спартак" е един от големите жилищни квартали в град Сандански и недоброто състояние на мястото до момента, създаваше неудобства на живущите. Пространството вече е изцяло асфалтирано, с нови тротоарни площи и стълбищни..

публикувано на 01.02.23 в 15:58