Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Илиев е спортист №1 на Благоевград за 2022 г.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов награди спортист №1 на Благоевград за 2022 г. по време официална церемония в областния център на Пиринско. Отличието бе отредено за състезателя по кикбокс от клуб „Скаптопара“ Кирил Илиев, който печели приза за втора поредна година. След него в класацията се нарежда Илиан Томанов от таекуон-до клуб „Фолкън“, а на трето място се класира Емил Незиров, спортен клуб по самбо „Самбо - Дети“.

От четвърто до десето място призьорите са както следва: Венеса Ханджийска, Рами Шау, Денислав Койков, Костадин Христов, Кристина Иванова, Калина Захариева, Мартин Мишев.

По време на тържествената церемония кметът Илко Стоянов приветства присъстващите изявени бивши, настоящи и бъдещи спортисти, треньори и деятели на спорта.
 За втора поредна година Община Благоевград проведе и допитване до жителите за “Спортист на годината – изборът на Благоевград”. Чрез специална анкета, участниците определиха призът да отиде при спортист №1 за 2022 г. Кирил Илиев.

Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, Радослав Тасков, председател на Общински съвет, общински съветници, спортни и обществени деятели.

 На тържествената церемония в зала „Скаптопара” бяха отличени и най-добрите спортисти в неравностойно положение. Призовете в тази категория отидоха при: Любомир Траянов, Васил Добрев, Анжела Секулова и Илинка Пупева.

Награди бяха връчени за „Феърплей“, “Заслужили спортни деятели и посланици на спорта в Благоевград по света”, ”Петте най-добри спортисти - юноши и девойки до 18 години“, „Треньор на годината“, „Отбор на годината“, „Десетте най-добри спортисти на Благоевград „Мъже и жени“.

Кметът Илко Стоянов връчи купи и грамоти на деца, шампиони на България, до 14 години от различни спортни клубове в Благоевград за постижения и принос към спорта.
В категория „Деца, юноши и девойки до 18 години“ на първо място бе класирана Рамона Николова, Спортен клуб по лека атлетика „Младост - 2012“, след нея се нареди Наско Миков, ГСК „Пирин Благоевград 2011“, а трети е Олег Василев – Таекуон-до клуб „Фолкън“. Четвърто и 5 място са отредени за Нели Тодорова, Таекуон – до клуб „Фолкън“ и Христо Стамболийски - АК „Джордан“.

Наградата за „Феърплей“ бе отредена за Емил Емилов Незиров – СК „Самбо - Дети“.

По време на церемонията бе отличен и треньор на годината. Призът отиде при Тодор Козладеров, СКТ „Фолкън“, а за „Отбор на годината“ наградата получи ФК „Спортика“.
Специална награда за спортни деятели бе дадена на Димитър и Незабравка Таскови.



По публикацията работи: Петрана Кимчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Предимно слънчево време

На 24 април ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще..

публикувано на 24.04.24 в 07:01

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44

Нарушено водоподаване на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград

На 24.04. от 08:00 до 17:00 ч., ще бъде нарушено водоподаването за бул. "Пейо Яворов" в Благоевград, поради монтаж на два броя регулатори на налягането. От ВиК Благоевград се извиняват за безпокойството.

публикувано на 23.04.24 в 16:37

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39