Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен базар в Радомир

Коледен базар организират в Радомир на 17 декември. Инициативата е на новосъздадената фондация "ЕкоЕтноАрт". 

Базарът ще бъде разположен на алеята пред Общинския исторически музей и ще предлага ръчно изработени сувенири, сурвачки, коледни декорации, бижута, картички, домашно приготвени храни, сладкиши. Ще има детски кът „Моето коледно желание!“, където малчуганите ще могат да пускат своите писма до дядо Коледа и работилница за коледни играчки. 

Програмата включва още среща с писателката Вероника Любенова, която ще представи пред децата новата си книга „Деветият живот на Бъркс“ и предколедна арт вечер „Рисуване и вино“. През целия ден в галерията към музея ще може да се разгледа изложбата „Изкуство за всяко дете“. Картините ще се продават с благотворителна цел, а събраните средствата ще бъдат предназначени за провеждането на детски арт пленери. 

Сред кулминациите на организиания от фондацията коледен базар е срещата с Дядо Коледа. Той ще пристигне в 11.30 часа.


По публикацията работи: Елена Тамакярска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кюстендил отбеляза 148- та годишнина от избухването на Априлското въстание

С едноминутно мълчание събралите се на паметника „Булаир“ в Кюстендил почетоха паметта на героите и мъчениците на Априлската епопея от 1876 година. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от областният управител инж. Александър Пандурски, кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. – кметовете Кристиян Иванчов и Бойко Клечков,..

публикувано на 20.04.24 в 14:30

Стартира кампанията – „Подкрепяй родния си отбор – Пирин е голема планина“

ОФК "Пирин" стартира кампанията за привличане на повече деца и младежи на стадиона за домакинските мачове на представителния отбор - „Подкрепяй родния си отбор – Пирин е голема планина“. Кампанията ще включва предоставяне на безплатни билети за мачовете на „Гнездото“ на ученици от 1-ви до 4-ти клас от различни училища в Благоевград, запознаване на..

публикувано на 20.04.24 в 14:18

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

 Днес, 20.04.202 4 г., се проведе първото заседание на РИК - Първи изборен район - Благоевградски за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  На първото заседание приветствие отправи областният управител Мария Димова, която пожела ползотворна работа и се ангажира с..

публикувано на 20.04.24 в 14:00

Главчев с предложение към президента – иска да поеме и външното министерство

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно министерство, ще нося политическа отговорност и за него. В сегашния състав с министър Димитров цялата..

публикувано на 20.04.24 в 13:45

"Книги за смет" в Благоевград

12-то поредно издание на кампанията "Книги за смет" стартира днес от Благоевград. Идеята й е срещу всеки предаден килограм пластмаса за рециклиране, участниците да получават по една книга по избор, а тази година стартира и специално издадената за инициативата поредица "Буквите, които ни свързват". "Фокусът на самата кампания е върху кирилицата. За..

публикувано на 20.04.24 в 13:07

Благоевград посрещна най-добрите експерти в сферата на дигиталното предприемачество

За втора поредна година Благоевград е домакин на форум за дигитално предприемачество. През целия ден в зала „22 септември“ едни от най-доказалите се професионалисти в сферата споделят експерти знания и разказват своите истории на успеха.  Събитието е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който тази година ще се проведе общо в 15 от големите..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

Надиграване „Приятели чрез танца” в Перник

15 любителски фолклорни състава ще вземат участие в традиционното надиграване „Приятели чрез танца”, което ще се проведе днес в Перник. Организатори на събитието са Община Перник и танцова къща “Приятели чрез танца“ към сдружение „Дай,бабо,огънче!“.  Общият брой на участниците е 280. Танцьорите са от Перник, София – град, София - област, Петрич, Гоце..

публикувано на 20.04.24 в 08:38