🎂 3 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

148 гласа в НС "за" оказване на военно-техническа подкрепа на Украйна

Автор:

Със 148 гласа "за" ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход" подкрепиха проекта на решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, внесен от Министерски съвет в изпълнение на решението на парламента от 3 ноември за оказване  на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна и укрепване на отбранителните способности на България. 

46 депутати от БСП и "Възраждане" гласуваха "против", а 1 от "Продължаваме промяната" - "въздържал се". 


БНР подкасти:

Вижте още

Пети заместник-кмет в Кюстендил

Петия си заместник обяви кметът на Кюстендил Огнян Атанасов по време на днешната сесия на Общинския съвет. Новият зам.- кмет ще бъде областният председател на БСП и бивш депутат от партията Бойко Клечков. Клечков ще отговаря за ресорите образование, здравеопазване, транспорт и жилищна политика. Досега заместниците на Атанасов бяха четирима, защото в..

публикувано на 07.12.23 в 16:33

Съдът изиска информация от ЦИК по оспорения избор за кмет на Благоевград

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита свидетел по делото, образувано от Илко Стоянов, кандидат за кмет на община Благоевград против решение на ОИК – Благоевград,  с което са обявени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при втория тур на изборите.   Съдът изиска от ЦИК информация за..

публикувано на 07.12.23 в 16:25

Работна среща по сигурността се проведе в Кюстендил

Работна среща между кмета на общината Огнян Атанасов и директора на Областна дирекция на МВР в Кюстендил старши комисар Свтослав Григоров се проведе в Кюстендил. На срещата са били обсъдени актуалната обстановка в района и теми, по които партньорските усилия между община и полиция биха дали по-добри резултати както по отношение на пътната безопасност,..

публикувано на 07.12.23 в 16:05

Конкурс за най-красива коледна украса в Кюстендил

Конкурс за най-красива външна коледна украса обяви Община Кюстендил. Намерението на местната администрация е да стимулира жителите на града и селата в общината да се включат активно в украсяването на домовете си  и общите пространства. В конкурса могат да участват всички жители на община Кюстендил със снимки на къщи, фасади, дворове, блокове,..

публикувано на 07.12.23 в 15:55

В Благоевград: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“

Висши дипломати, представители на местните власти, екипи от правораздавателната и правоохранителната система както от страната, така и от чужбина, се събраха днес в благоевградската зала „22-ри Септември“. Поводът – връчването на Годишните награди „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, в памет на италианския магистрат Джовани..

публикувано на 07.12.23 в 15:01

Арт работилница откриха в Младежкия дом в Благоевград

Арт работилница по приложни изкуства „Направи си сам“  откриха в Младежкия дом в Благоевград. В нея се включиха  възпитаниците от школата Детско студио „Публични изяви“ с ръководител Стоян Веселински към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. „Арт работилницата е част от проекта „Заедно във форма“ на Министерството..

публикувано на 07.12.23 в 14:26

Мнозинството в НС оттегли двата законопроекта за дерогацията за руски петрол

Със 124 гласа "за" мнозинството в Народното събрание оттегли двата законопроекта за отпадане на дерогацията за руски петрол. Единият, който беше внесен от ГЕРБ и ДПС - предвиждаше срокът да е от 1 януари догодина. Другият на ПП-ДБ, в който беше записано  дерогацията да отпадне от 1 март 2024 година. От БСП и "Възраждане" гласуваха "против", а "Има такъв..

публикувано на 07.12.23 в 14:19