Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежна дискотека и много изненади за малчуганите в Благоевград


Коледното градче в Градската градина в Благоевград ще се превърне в приказна снежна детска дискотека. Тя ще се проведе на 25 декември от 17.00 часа.

В ролята на диджей ще влезе самият Дядо Коледа, който ще предложи на децата много забавления и емоции с музика, избрана специално за повода.

Малчуганите ще имат възможност да си направят и снимки за спомен с белобрадия старец, който вече пътува от Лапландия за Благоевград.

На 27 декември от 16:00 часа ще има много танци и забавления с Танцово студио "Дежа Ву", които ще представят коледно-новогодишен флашмоб.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието.  Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има допълнителна финансова субсидия от 40,7 млн. лева, за да може да се изпълнят последните промени в..

публикувано на 17.05.24 в 18:46

С две анулирани работи приключи матурата по БЕЛ в Благоевградска област

Около 50 хиляди зрелостници се явиха на днешния изпит по български език и литература в над 750 училища в цялата страна. Изтеглен беше вариант 15 на матурата. Интерпретативно съчинение на тема "Цената на компромиса" в "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есето "Мълчанието - сила или безсилие". Това се падна на зрелостниците на..

публикувано на 17.05.24 в 16:01

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ завоюваха първо място в състезание

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се проведе за трета поредна година.   Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф...

публикувано на 17.05.24 в 14:46

Полицията в Перник намери изчезнала чанта с пари

За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева. Сюжетът се развива като на кино.  Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им. Качвайки се в..

публикувано на 17.05.24 в 14:32

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград, за по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци и бе положена нова настилка в участък от ул. „Иван Михайлов“.  Възстановяването на уличната мрежа се извършва поетапно, съгласно предварително утвърден график от Община Благоевград. Създадена е организация за своевременно..

публикувано на 17.05.24 в 14:25

Над 1300 деца на фестивал в Благоевград

Колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладя Благоевград за 4-ти път. Малчугани в пъстри носии превзеха сцената с песни и танци. Над 1300 талантливи деца и ученици от цяла България, както и от Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голямата сцена на площад „Македония“. Празничната програма..

публикувано на 17.05.24 в 13:19

Жена пострада при произшествие в Перник

80-годишна  жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник. Инцидентът е станал вчера в пернишкия кв. „Църква“. На ул. "Димитър Благоев"  възрастната жена била блъсната от лек автомобил, управляван от 47-годишен жител на село Студена.  Шофьорът закарал пострадалата пешеходка в ЦСМП – Перник. В последствие тя била транспортирана в столично..

публикувано на 17.05.24 в 11:16