Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж пострада при пожар в Кюстендил

Снимка: архив

Мъж на 57 години е пострадал при пожар в Кюстендил снощи. Три екипа на противопожарната служба са гасили пожара в къща в центъра на града.

Причина за възникването на пожара е горенето на отпадъци в едно от помещенията от самонастанил се мъж, който е евакуиран от сградата, казаха от полицията. Огънят е унищожил 16 кв. м покривна конструкция, междуетажна преграда, мебели и техника.

Пожарникарите са спасили две съседни сгради и останалата част от къщата от унищожаване.

От пожарната уточниха, че сигналът за пожар е постъпил в 18:12 часа. Заради пожара, в центъра на Кюстендил беше прекъснато и електричеството.


По публикацията работи: Ангел Павлов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вандалска проява в Разлог

На поредно престъпно отношение към красивите обществени пространства на Разлог се натъкнаха рано сутринта служителите от отдел „Озеленяване“. Оскубани от коренчета са десетки цветя в леха в централната градска част, прекършени и изкорубени от корени са млади дръвчета, от 30 посадени млади дръвчета от ясен и акация при болницата, вандалите са..

публикувано на 17.06.24 в 15:01

ДОО отчита 5,2 млрд. лв. приходи от осигуровки и разходи от 9,66 млрд. лв. към края на май

Към края на май Държавно обществено осигуряване (ДОО) отчита 5,2 милиарда лева приходи от осигуровки и разходи от 9,66 милиарда лева. Разходите за пенсии са в размер на 8,5 милиарда лева, а за обезщетения са изплатени над един милиард лева. От месечния отчет за изпълнението на бюджета на общественото осигуряване става ясно, че общите разходи от..

публикувано на 17.06.24 в 14:42

Учители от Перник ще преминат курс по филмова грамотност

Десет учители от Перник ще преминат специален курс по преподаване на филмова грамотност в рамките на започващия в края на юни 21-и международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE /В Двореца/, съобщиха от община Перник. Обучението ще бъде проведено от екип с ръководител Маша Сенчич, научен сътрудник във Факултета по драматични изкуства в..

публикувано на 17.06.24 в 12:32

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи в ЮЗУ

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи за участие в класирането за прием  в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. На първия етаж на Учебен корпус №1 се приемат документи на хартиен носител, документи могат да се подават и онлайн. Доц. Илия Недин, зам.-ректор по образователни дейности, пожела успех на кандидатите и похвали избора..

публикувано на 17.06.24 в 12:21

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

От днес до 21 юни ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Те ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. Инициативата е част от кампанията "Седмица на отворените врати", която се организира в изпълнение на..

публикувано на 17.06.24 в 10:57

Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог

Скорост, точност, прецизност и умение зад волана, демонстрираха участниците в Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог. За втора поредна година Община Разлог и DIAMO Racing Group организираха състезание за дамите – шофьори. Домакин бе отново Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разлог. Състезанието се състоя в три кръга,..

публикувано на 17.06.24 в 09:52

Промени в разписанието на БДЖ

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена от служителите на..

публикувано на 17.06.24 в 09:32