Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация Перник" иска предоговаряне на ангажименти в Плана за възстановяване

Снимка: БГНЕС, архив

"Топлофикация Перник" настоява за предоговаряне на поетите ангажименти в Плана за възстановяване и устойчивост.

Според изпълнителния директор Чавдар Стойнев поетите ангажименти за ускорено намаляване на въглеродните емисии с 40% до 2026 г. в сравнение с посочената 2019 г. са изключително притеснителни и опасни за цялата българска икономика. Изпълнението им ще превърне България от нетен износител в страна, зависима от внос от други държави в региона през зимните месеци.

Чавдар Стойнев поясни, че ТЕЦ-овете на въглища са ключови за обезпечаване на енергийната сигурност на България и скорошното им затваряне ще доведе до икономически срив.

"Поставени са под риск стотици хиляди работни места. При евентуален отказ за провеждане на разговори за отмяна на поетите ангажименти пред Европа, нашата страна се обрича на безработица и обезлюдяване на въглищните региони." заяви Стойнев и призова правителството да защити националния интерес на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Звездите на театъра” изгряха в Разлог

Под арка от цветя, с питка и менче с вода, с китка здравец от артистичните деца на Разлог, предрешени в приказни герои, и по червен килим преминаха артистите от „Звездите на театъра“, аплодирани от театралната публика. Пред читалището в Разлог се състоя официалната церемония по откриването на IX-я театрален фестивал „Звездите на театъра”, който..

публикувано на 04.07.24 в 11:53

Община Благоевград кандидатства в конкурс за озеленяване на детска градина

Община Благоевград е сред 13-те български общини, които кандидатстват за финансиране в първия национален конкурс за общини „SOS залесяване“. Експертно жури с представители от Министерството на земеделието и храните започна оценяване на проектите.  Проектът на Благоевград е насочен към озеленяване на покривното пространство и подобряване на условията..

публикувано на 04.07.24 в 11:45

Прокуратурата в София решава за скандала с руското знаме на 9 май в Дупница

Софийска градска прокуратура ще реши да има ли обвинение по скандала с руското знаме на 9 май в Дупница. Тогава бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник - художникът Николай Табаков, на два пъти сваля руския флаг от пилона пред Общината, а кметът Първан Дангов нареждаше то да бъде качено отново. Преписката е в СГП, защото по това време Табаков е..

публикувано на 04.07.24 в 11:28

В навечерието на празника на МВР в Благоевград

В навечерието на професионалния си празник, 5-ти юли, служителите на ОД на МВР в Благоевград почетоха паметта на загиналите си колеги. Представители на различни държавни и местни институции бяха част от гостите на събитието. Ритуалът се извърши пред паметния знак в двора на благоевградската полицейска дирекция. На фона на..

публикувано на 04.07.24 в 11:11

Почистват езерото в парк „Бачиново“

Водата в езерото в парк „Бачиново“ край Благоевград е източена. Служители и машини на общинска фирма почистват дъното на езерото от наслоената през есенно-зимния сезон тиня, камъни и отпадъци. Пуснати са системи за напояване на тревните площи. Езерото в парк „Бачиново“ е дом на десетки патици и лебеди. Мястото е предпочитано за отдих и..

публикувано на 04.07.24 в 10:34

Реконструкция на уличен водопровод в село Крупник

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Васил Коларов“, с. Крупник водоподаването ще бъде нарушено до 31.07.2024 г. (сряда) в часовете от 08:30 часа до 17:30 часа.  Засегнати от нарушеното водоподаване ще бъдат улиците: „Пирин“, „Карл Маркс“,  „Иван Козарев“, „Никола Парапунов“, „Ленин“ и част от ул. „Васил Коларов“. От ВиК..

публикувано на 04.07.24 в 09:45

НС изслушва премиера Главчев за предстоящата среща на НАТО

В Народното събрание са предвидени четири изслушвания на представители на Министерския съвет. Премиерът Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов ще информират за подготовката за предстоящата среща на НАТО във Вашингтон и за българската позиция на форума.  Президентът не приема предложението да ръководи българската делегация на..

публикувано на 04.07.24 в 09:24