Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно, затопля се, температури до 18 градуса

Снимка: Георги Нейков, БНР

 Към края на деня на отделни места, главно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. 

Преди обяд на места в равнините ще има ниска облачност или мъгла. 

В Източна България и северно от планините ще духа предимно умерен южен вятър, а в западните райони от Дунавската равнина и от Горнотракийската низина ще се задържи тихо и мъгливо. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10° градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се усилва. 

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на изпит по математика

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  В 1738 училища ще има изпит, ангажирани са 13 645 квестори...

публикувано на 28.05.24 в 07:53

Облаци и дъжд във вторник следобед

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините. Възможни са и градушки.  Максималните температури ще..

публикувано на 28.05.24 в 07:08

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки 

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки  Управителят на ОФК „Пирин“ Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Ефбет лига. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се проведе от 13.00 ч. на стадион "Христо Ботев". Петър Занев: „Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех..

публикувано на 27.05.24 в 19:41

В Благоевград представиха книгата „Мистерии в Хераклея Синтика"

Представиха  историческият трилър „Мистерии  в Хераклея Синтика" на Ирина Вагалинска в Регионалния исторически музей в Благоевград.  Действието на романа  се развива в IV век след Христа и е ситуирано в  Хераклея Синтика, като се базира на фактите от дългогодишното археологическо проучване от екипа на проф.д-р Людмил Вагалински в този античен..

публикувано на 27.05.24 в 18:22

Фолклорен фестивал в Благоевград

Благоевград ще бъде домакин на Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.  В рамките на два дни танцови състави от България, Мароко, Албания, Грузия, Сърбия, Р Северна Македония и Косово ще представят колорита и фолклорните традиции на своите държави. Фестивалът е насрочен за 31 май и 1 юни от 18.00 часа на площад „Македония“...

публикувано на 27.05.24 в 14:58

Медали за Таекундо клуб “Хоук -Банско”

На 24 и 25 май, в гр.Зворник, Босна и Херцеговина, се проведе петото издание на Международният турнир по таекуон-до ITF Grand Prix Srbski Soko 2024. В състезанието взеха участие над 400 състезатели от 11 страни. Сред тях бяха шестима спортисти от Таекундо клуб “Хоук -Банско”, които спечелиха шест медала в двете дисциплини - спаринг и форма...

публикувано на 27.05.24 в 14:24

Празник на православния дух и традиции в Кюстендил

Празник на православния дух и традиции ще се състои в Кюстендил на 28 май. Празникът е посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски, духовен водач и покровител на България и българския народ. Празникът ще бъде открит с тържествен архиерейски молебен. В програмата са включени театрално-музикална програма, творчески работилници и детски спортни игри,..

публикувано на 27.05.24 в 14:03