Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Концерт на деца от Гърция в Благоевград

По повод предстоящите празници, Св. Трисветители и св. благоверни цар Петър Български, Неврокопска св. митрополия организира два концерта с участието на ученици от Музикалното училище в град Катерини, Гърция, с ръководител Лазарос Чорбаджидис. 

Първият концерт ще се проведе в Благоевград днес  от 18 часа  в залата на Регионалния исторически музей.

 Жителите на град  Сандански ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на 30 януари 2023 г., от 18 ч., в залата на Културния дом.

Учениците от Музикалното училище в. Катерини са познати на публиката в Неврокопска епархия от участията си в международния есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:

Вижте още

До 22 градуса в последния мартенски ден

Днес от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над източната половина от страната ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд.  Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 17° и 22°. През нощта срещу събота от запад ще започне ново заоблачаване.

публикувано на 31.03.23 в 06:59

СПО в Сандански, Кресна и Струмяни

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, полицейските служители са проверили 94 лица и 45 МПС. Задържани са 8 лица. Проверени са също 3 заложни къщи, 3 пункта за..

публикувано на 30.03.23 в 18:25

Общинският съвет в Кюстендил против добив на подземни богатства

Общинският съвет в Кюстендил прие декларация, с която се обявява срещу обнародвано в „Държавен вестник“ решение  за откриване на производство по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства в площ "Здравков дол", разположена на територията на общините Кюстендил и Трекляно, област Кюстендил. В декларацията на Общинския..

публикувано на 30.03.23 в 17:08

Домашен арест за мъж, купувал гласове

Районният съд в Дупница е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ на обвиняем, предлагал имотна облага с цел да склони двама души да упражнят избирателните си права в полза на определен кандидат на изборите в неделя. Съдът не е уважил искането на Районната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“...

публикувано на 30.03.23 в 16:46

Откриха изложбата „С душа на птица“ в ЮЗУ

40 рисунки на отличени в световни и национални конкурси детски творби озариха фоайето на Учебен корпус № 8 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ . „Изложбата е замислена отдавна, тя е свързана с пролетта и затова се казва „С душа на птица“. Както пролетта идва и светът се променя, и ние да си спомним, че можем да летим. Искаме..

публикувано на 30.03.23 в 16:38

Нов храм в Дупница

Първа копка на нов православен храм "Свети Мина" беше направена днес в Дупница. Първият опит за създаването на храма е отпреди 29 години. Идеята за изграждането на храм в най-големия жилищен квартал на града ж.к. „Бистрица“ е в процес на реализация отпреди пет години, когато се извършваха ремонтните дейности по надземната и подземната инфраструктура..

публикувано на 30.03.23 в 16:28

В благоевградската "Предел" махала не помнят арестувания в Белгия Сергей Радков

В ромския квартал в Благоевград никой не си спомни за Сергей Радков - 20-годишния българин, арестуван в Белгия по подозрение за подготвян атентат.  На адреса, на който е регистриран младежът, се оказа, че живеят други хора. По наша информация момчето е заминало за европейската страна още през 2016 година, заедно с майка си и останалите си..

публикувано на 30.03.23 в 15:40