Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил се появиха първите мартеници

Първите мартеници се появиха на пазара в Кюстендил. Всяка година, още в началото на м. февруари, търговци от града разполагат маси и оформят своеобразен базар на червено-белите символи на ул. "Демокрация", пред общинската администрация в града.

Цените на традиционните мартеници са между 0,50 лв. и 6,00 лв. за най-големите по размер.

В момента в общинската администрация в Кюстендил издава разрешителни за поставяне на маси за продажба на мартеници. Цената, която плащат търговците е 5,00 лв. на ден за 1 кв. м. площ. 

Над 70 са към момента заявленията от търговци, за разполагане на маси пред общинската администрация в Кюстендил.


Вижте още

Отбелязваме 143 години от рождението на Тодор Александров

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 143 години от рождението на Тодор Александров.  Церемонията ще се състои днес от 17.00часа пред бюст-паметника на революционера при Съдебната палата в областния център. Тодор Александров е роден на 4 март в щипската махала Ново село. Той е член на Централния комитет и лидер на..

публикувано на 04.03.24 в 07:43

Облачно време

   На 4 март ще е предимно слънчево, но следобед от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и до вечерта над цялата страна ще е предимно облачно. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се повишат. Минималните температури ще са между 1° и 6 градуса...

публикувано на 04.03.24 в 05:39