Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотоволтаична централа на сградата на община Сандански

Започва изграждането на нова фотоволтаичната електроцентрала на покрива на сградата на община Сандански. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административната сграда.

Предвижда се на покрива, върху  метална конструкция, да се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на фотоволтаичната централа ще бъде 15кW.  Изградената фотоволтаична електроцентрала ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от системата представляват покриване на около 21% от годишните енергийни нужди от електроенергия на сградата.

За нуждите на част от системата за улично осветление на град Сандански се изгражда  фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на фотоволтаичните панели върху покрива на сградата.

Фотоволтаичната централа се състои от два независими блока (всеки с мощност 7,5 kWp), състоящи се от фотоволтаични панели, инвертор и акумулаторен блок(мощност от 9,6 KWh), съобщиха от пресцентъра на общината.

Първият блок, в изградената фотоволтаична система, ще произвежда и зарежда електрическа енергия в акумулаторни блокове (батерии), от който в тъмната част на денонощието ще се захранва уличното LED осветление на ул. „Асен Златаров“, ул. „Димитър Полянов“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Бистрица“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ген. Гурко“  в град Сандански.

Вторият блок ще захранва уличното LED осветление на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Първи май“, ул. „Радецки“, ул. „Трети март“, ул. „Александър Батенберг“, ул. „Станке Димитров“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Лагадина“, ул. „Вардар“, ул. „Места“ в град Сандански.


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

21 март - празник на Кюстендил

Продължават тържествата послучай празника „Кюстендилска пролет”. От 11:00 часа на площад „Велбъжд“ ще бъде отслужен молебен за здраве, ще се състои и ритуал по предаването на символите на града.  По традиция новоизбраните девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от..

публикувано на 21.03.23 в 07:18

Облаци и дъжд във вторник

Днес облачността над страната ще е значителна, около и след обяд в западната й половина ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.   Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

публикувано на 21.03.23 в 07:12

Среща с безработни организира в Трън Бюрото по труда в Перник

Събитието е в рамките на националната информационна кампания”Да работиш /Е/ ЯКО” и ще се проведе на 24 март от 13 часа на площад „Владо Тричков”.  Инициативата се реализира по проект  "Започвам работа", финансиран по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г. и цели  да мотивира за активно поведение на пазара на труда икономически..

публикувано на 20.03.23 в 17:56

Областният управител обеща на живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ да не оспорва решението на ОбС-Благоевград в съда

На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ в Благоевград, бяха изяснени мотивите, с които юристите на Областна администрация Благоевград върнаха за ново разглеждане решението на Общински съвет. Областният управител пожела да се срещне с хората, за да..

публикувано на 20.03.23 в 17:50

Фалстарт на електронния прием в детските градинив Благоевград

Техническата неизправност е регистрирана до 9:29 мин. днес при стартирането на електронното подаване на заявления за прием в детските градини. Това  съобщи на брифинг днес кметът на община Благоевград Илко Стоянов. Той уточни, че подадените заявления по електронен път са 380, само 8 са подадени на място в детските заведения.  „Естествено, има някои..

публикувано на 20.03.23 в 16:13

Първи заявления за саниране на сгради в Благоевград

Първите заявления за кандидатстване по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ вече са входирани в деловодството на Община Благоевград. С цел нормалното протичане на процеса и постигане на оптимални резултати, специално сформиран екип оказва необходимата логистична подкрепа на кандидатите,..

публикувано на 20.03.23 в 13:09

Обучават членовете на секционните избирателни комисии в Перник

Започва обучението на членовете на секционните избирателни комисии в Перник за предстоящите на 2 април парламентарни избори. То ще се проведе присъствено по общини по предварително определен график, а обучители ще бъдат представители на РИК. В община Перник обучението ще бъде в зала „Панорама” в четири последователни дни - от 23 до 26 март включително...

публикувано на 20.03.23 в 12:29