Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Петрова оглави РИК - Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ-СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори, реши ЦИК. На проведените на 5 февруари консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията.

Поради непостигнатото съгласие на местно ниво, ЦИК определи ръководния състав на комисията в Перник. Зам.-председатели са Донка Ваташка от „Възраждане” и Галина Никодимова от ДПС. Секретарското място е за представителя на „Продължаваме промяната” Анастасия Соколова. 

РИК в Перник е 13-членна. В състава и влизат четирима представители на коалиция ГЕРБ-СДС, трима на „Продължаваме промяната” и двама на ДПС. Останалите парламентарно представени политически сили – партия „Възраждане” и коалициите „БСП за България”, „Демократична България-обединение” и „Български възход” участват в комисията с по един представител. 

Решението на ЦИК може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от обявяването му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Есенни цветя

Слънчево и топло, слаб вятър от изток

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 26.09.24 в 05:28

Над 120 търсещи работа перничани посетиха проведената днес трудова борса в града

Над 120 търсещи работа перничани посетиха проведената днес трудова борса в града. Със свои щандове в нея участваха 13 фирми от областите Перник и София. Борсата премина при добра организация. Заявени бяха 76 свободни работни места в сферата на производство на електрически съоръжения, на фармацевтични и козметични продукти, производство и търговия с..

публикувано на 25.09.24 в 18:53

Посрещнаха военнослужещи от мисия на НАТО в Косово

110 военнослужещи от Трето бригадно  командване днес бяха официално посрещнати в Благоевград след 4-месечно участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово /КФОР/.Те получиха почетен знак и сертификат за участие във военна мисия.  " За втори път вие – военнослужещите от Трето бригадно командване, определени и..

публикувано на 25.09.24 в 16:12

Кметът Апостолов за проверката на ГДБОП: Нищо не ме притеснява

ГДБОП прави проверка в Община Симитли. Специализираната операция е започнала тази сутрин в администрацията. Проверяват се документи, разпитват се свидетели. Проверката касае европроект за социални асистенти на стойност 400 000 лева. „Проверката в Община Симитли е с прокурорска заповед, разпитани бяхме аз и ръководителят на проекта. Има..

публикувано на 25.09.24 в 16:03

В Благоевград: Заседание на Областната комисия по транспорт

Днес в Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областната комисия по транспорт, председателствано от областния управител Георги Динев. Заседанието бе свикано във връзка с постъпили предложения от кмета на община Петрич за промени в областната и републиканската транспортна схема и бяха разгледани от членовете на комисията...

публикувано на 25.09.24 в 15:46

Задържаният за убийството в пернишкото село Расник е привлечен като обвиняем

Задържаният за извършеното снощи убийство в пернишкото село Расник 74- годишен местен жител е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата.  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за неговата виновност. Повдигнато му обвинение за умишлено убийство и е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е искане за вземане на мярка за..

публикувано на 25.09.24 в 15:30

По-малко кандидат-депутати в Кюстендилско

125 души са кандидат-депутатите от област Кюстендил за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. В сравнение с предходните избори за парламент те са по-малко. Кандидатите през месец юни са били 157. За предстоящият парламентарен вот в Кюстендилска област са регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са..

публикувано на 25.09.24 в 15:07