Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

81 са новите случаи на Covid-19 у нас

Автор:
Снимка: ФБ/Български лекарски съюз

Новите случаи на коронавирус у нас са 81, положителни са 3,12% от направените 2596 теста, сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие.

Няма регистрирани починали с Covid-19.

В болници с коронавирус са 210 пациенти, от които 26 в интензивни отделения.

Като излекувани са отчетени 36 души.

Активните случаи са 2910.

За последното денонощие са поставени 82 дози ваксина срещу Covid-19.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва „Дупница денс фест“

Шестнадесетото издание на “Дупница денс фест” се провежда днес, като част от “Майските празници на културата”.  Организатор е основателят на “Денс машийн” Александър Димитров. Участват танцьори от Дупница, София, Благоевград, Враца, Шумен, Гоце Делчев. Те демонстрират изпълнения в стил хип-хоп, брейк и модерни танци. Поради лошото време фестивалът..

публикувано на 19.05.24 в 09:26

Сашко от Перник отново се изгуби, откриха го за по-малко от час

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за 9 дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. За щастие, момчето бе намерено за по-малко от час. Това съобщи БиТиВи. Сигнал е получен вчера в 17:45 часа от бащата на Сашко, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен..

публикувано на 19.05.24 в 09:11

Дъждовно време

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°.

публикувано на 19.05.24 в 07:37

Изложбата "Кюстендил и Първата световна война" в галерията в кюстендилското село Раждавица

Изложбата "Кюстендил и Първата световна война" беше открита днес в галерията в кюстендилското село Раждавица. Експозицията тематично е свързана с Кюстендил като главна квартира на действаща армия по времето, когато градът е бил военна столица на България, в периода 1915-1918 г. Конкретният повод за изложбата е пристигането в Кюстендил на..

публикувано на 18.05.24 в 17:38

Благоевградчани с поход по екопътека „Кръста“

Благоевградчани от различни възрасти отбелязаха Деня на българския спорт и "Световен ден на предизвикателството 2024" с поход по екопътека „Кръста“. В съботния ден над 50 любители на природата и активния начин на живот тръгнаха от пл. „Народни будители“ при Регионалния исторически музей и стигнаха крайната локация за близо 40 минути, като..

публикувано на 18.05.24 в 15:31

Почистиха от битови отпадъци река Драговищица

Почистиха от битови отпадъци река Драговищица Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищиц, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира днес сдружение "Балканка". Акцията започна сутринта от с. Драговищица. Идеята е да изчистим отново района, пет години..

публикувано на 18.05.24 в 14:15

Отбелязваме Европейската нощ на музите

Регионалният  исторически музей в Благоевград ще се включи за осемнадесета поредна година в Европейската нощ на музеите. Свободен достъп до музейните експозиции ще бъде осигурен от 14:30 до 24:00 часа. Музейният комплекс в Банско също се включва в тазгодишното издание на Европейската нощ на музеите. Работно време на музейните обектище..

публикувано на 18.05.24 в 12:18