Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с динозаври в Перник

Снимка: "Парк с динозаври"

Изложба с динозаври гостува в Перник. Атракционът ще бъде позициониран на площадката на един от големите търговски центрове в града и ще радва децата от 25 март до 8 април.

Ще бъдат показани 25 експоната. Фигурите са копие на обитавалите земята преди милиони години динозаври. Те са триизмерни - движат се и дишат. За направата им е използвана кожа, която по цвят се доближава до реалната, според изследавателите. Някои от макетите достигат 12 метра. До всеки един динозавър ще има табелка, на която са описани вида, размерите, епохата и районите, които е обитавал. 

Дино паркът, който ще гостува в Перник е украински. Той вече е бил в редица градове в страната , сред които Пловдив, Русе, Плевен и др.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Язовир

Изпускат контролирано язовир "Студена"

Падналите дъждове и продължаващато снеготопене значително повишиха нивото на язовир „Студена” през последните дни. Само за едно денонощие – на 4 срещу 5 май, водният обем е увеличен с около 1 млн. куб. метра. През почивните дни е направен опит да се изпускат по-големи водни количества, но реката в село Студена е повишила много нивото си, което..

публикувано на 07.05.24 в 17:48

Коалиция "Солидарна България" регистрира листата си в 1 МИР - Благоевград

Водач на листата на "Солидарна България" е общинският съветник Албина Анева. Кандидатите в листата на „Солидарна България" са хора на труда, хора на защита на правото на труд и защита на интересите на гражданите, каза Албина Анева. Тя увери, че коалицията ще отстоява правата както на децата, така и на най-възрастните.  Една от целите на..

публикувано на 07.05.24 в 16:49

Започва благоустрояване на ул. „Елин Пелин“ в Благоевград

В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от най-новите улици в Благоевград – ул. „Елин Пелин“. Това става възможно след като в края на миналата седмица главният архитект на Общината издаде разрешение за строеж на този обект.   Улицата ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари и ще бъде поставено модерно улично..

публикувано на 07.05.24 в 16:02

БСП регистрира листата си в Благоевград

БСП регистрира днес листата си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия – Благоевград. Корнелия Нинова отново е водач на социалистите в Пиринско. 17 са кандидатите в листата. "Регистрирахме една прекрасна листа. Едно прекрасно съчетание от опит, младост, мъдрост и професионализъм, така че тръгваме на тези избори с един силен екип",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

Андрей Цеков е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, е водач на листата на ПП – ДБ в 1 Многомандатен изборен район – Благоевград. Коалицията ще се представи на предсрочните парламентарни избори с 22 –ма кандидати, каза пред журналисти в Благоевград Андрей Цеков малко преди да бъде регистрирана тяхната листа в РИК...

публикувано на 07.05.24 в 14:36

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област.  Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си..

публикувано на 07.05.24 в 14:14

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа на парче..

публикувано на 07.05.24 в 14:01