Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо място за отбора на ЮЗДП в състезание по ловна стрелба

Първо място за отбора на ЮЗДП в състезание по ловна стрелба

Екипът на Югозападното държавно предприятие завоюва първо място в конкуренция с още 8 отбора в традиционното състезание по ловна стрелба, което се проведе по олимпийските правила на дисциплината „Скийт“.

Състезанието се проведе на стрелбищния комплекс в село Труд в рамките на 27-ото изложение „Природа, лов, риболов“. 9 отбора, 5 от които – на държавни предприятия, мериха сили в атрактивната надпревара.

Първенецът - оборът на ЮЗДП беше в състав: Милен Карамфилов от ТП „ДЛС Осогово“, Стоил Стоилов от ЦУ в ЮЗДП и Росен Мирчев от отдел „Лов“ в предприятието.

Милен Карамфилов взе и купата за най-добър стрелец на турнира, с най-много поразени панички.

Надпреварата беше изключително оспорвана като в един момент се стигна до равен брой поразени мишени и резултатите на отборите на ЮЗДП и СИДП се изравниха. Това доведе до престрелка между двата отбора, след която отборът на Югозападното предприятие, показал освен спортни умения, и психическа устойчивост, излезе като безспорен победител.

Второ място завоюва отборът на СИДП  Шумен, а трети станаха състезателите от ИАГ.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Военното формирование организира Ден на отворените врати в Благоевград

Военно формирование 26 400 – Благоевград ще проведе днес от 10:00 до 15:00 часаДен на отворените врати с показ на въоръжение, бойна техника и демонстрация на способности. Събитието се организира и провежда в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия и по повод 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО. За..

публикувано на 18.04.24 в 07:32

Откриват 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти в Перник

140 млади музиканти от страната и чужбина са заявили участие в 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти, чийто домакин е Перник. Откриването е тази вечер с концерт на носителите на наградите на Камерен оркестър „Орфей” и Духовия оркестър към Двореца на културата от миналогодишното издание на конкурса. Концертът..

публикувано на 18.04.24 в 07:16

Дъждовен и хладен четвъртък

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат.  Следобед на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито. Ще продължи да прониква по-студен въздух.  Максималните температури ще са предимно..

публикувано на 18.04.24 в 07:05

Възможностите за бъдещо сътрудничество обсъдиха в Перник

Възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Перник и испански инвеститори и фирми са обсъждали на среща в Перник кметът Станислав Владимиров и търговско-икономическият съветник на Посолството на Испания у нас Хавиер Морал, съобщиха от общинския пресцентър. По време на срещата кметът е акцентирал на индивидуалното внимание, което общинската..

публикувано на 17.04.24 в 18:12

Изложбата „Царски венец“ бе открита в Регионалния исторически музей в Благоевград

Пътуващата изложба „Царски венец“, посветена на последния руски император Николай Втори, бе открита в една от залите на РИМ-Благоевград. Подготвена е от  творчески колектив „Утринна звезда“ – Бургас. Снимките, включени в изложбата, са правени преди повече от 100 години от дворцовия фотограф на императора, както и от членове на неговото семейство...

публикувано на 17.04.24 в 17:45

Нови възможности за подобряване на жизнената среда в общините

  Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Региони в растеж“. Разработките са преминали първата фаза на одобрение и сега предстоят обществените обсъждания по места. Това е задължително условие преди следващия етап, уточняват от Областния..

публикувано на 17.04.24 в 15:32

Камион с „дублиран“ курс превозвана дървесина задържаха екипи на ЮЗДП

Задържането става при внезапна проверка на територията на ТП „ДГС Самоков“. В 13:30 часа е спрян камион, който е тръгнал от временен склад в 10:30 часа. При сравнение със снимката от фоторегистъра на ЮЗДП се вижда, че между нея и действително спряното за проверка превозно средство има разлика в натоварената дървесина (различни по дебелина и размер..

публикувано на 17.04.24 в 15:07