Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на Рафтинг сезон 2023! Тръгнаха първите лодки по река Струма

Любителите на екстремните спортове, на различни възрасти, от рано тази сутрин се събраха край базата на Рафтинг БГ и река Струма за да поставят началото на официалното откриване на Рафтинг сезон 2023 година.

Началото на сезона бе дадено от Мария Павлова и Станимир Станимиров - Чачи, инструктори по рафтинг, каяк и алпинизъм.

Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 14 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина. 


По публикацията работи: Спаска Зашева
Вижте още

Десетки села без аптека - ще решат ли проблема вендинг машините?

Министерството на здравеопазването прави нов опит за продажба на лекарства от вендинг машини - стара идея, която цели да реши проблема с недостига на аптеки в малките населени места. Идеята е хората да имат достъп до медикаменти без лекарско предписание, а автоматите да могат да са собственост само на аптеки или дрогерии. Ефектът от промяната би бил..

публикувано на 26.02.24 в 11:40

Безработицата в Дупнишко расте

Ръст на безработицата в Дупнишко през януари отчитат от Дирекция Бюро по труда. В община Дупница без работа са 6,2% от жителите, в Бобов дол - 6,7%, Сапарева баня – 5,5%, Рила – 10%, Кочериново – 7,2% и Бобошево – 6,7%.  Новорегистрираните на трудовата борса през януари са 334, а започналите работа – 113. Обявени са 120 свободни работни места, основно..

публикувано на 26.02.24 в 09:56

Продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница

Повече от 80 часа продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница, като периметърът се разширява. Днес на терен работят служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци. Предвижда се повторен обход на някои от районите, които бяха обходени в тъмната част на денонощието. Служители на РУ Дупница са установили контакт с..

публикувано на 26.02.24 в 09:45

Денков и българска делегация пристигнаха в Киев

Премиерът Николай Денков и българска делегация пристигнаха в Украйна тази сутрин, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят пристигна в украинската столица Киев, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на..

публикувано на 26.02.24 в 09:26

АИКБ е домакин на дискусия за трудовия пазар

Работодатели, синдикати и представители на властта ще обсъждат състоянието на българския трудов пазар и влиянието на  дигиталната трансформация и зеления преход. Домакин е Асоциацията на индустриалния капитал в България. Държавата и социалните партньори ще обсъждат повишаването на привлекателността на ключови за пазара на труда професии и ще търсят..

публикувано на 26.02.24 в 09:25

"По-полека" … днес е Денят на бавните обороти

Едно любопитно събитие отбелязваме днес – Международния ден на бавните обороти, известен още като Празник на спокойствието. Социалното движение, наречено Slow Life (Бавен живот), се заражда през 1986 г. На днешната дата в повече от 90 града в различни страни се организират многобройни и разнообразни забавни мероприятия, акцентиращи върху..

публикувано на 26.02.24 в 09:22

Изложба за годишнината от войната в Украйна в АУБ

Украински студенти от Американския университет в Благоевград организират изложба, посветена на годишнината от войната в Украйна. Събитието под названието „Неиздадени дипломи“ ще бъде открито днес в 19.30 ч. в Студентски център „Америка за България“, който се намира на ул. „Свобода Бъчварова" 12. Изложбата се организира от украински студенти и техни..

публикувано на 26.02.24 в 08:21