Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се фолклорният фестивал в Разлог

Везани колани от Разлог


Фолклорният фестивал „1000 носии на едно място“ се отлага, поради лошите метеорологични условия, съобщиха от община Разлог. Оттам посочват, че скоро ще бъде обявена нова дата на фестивала. 

Фестивалът бе предвиден за днес от 11 часа с богата концертна програма, ателиета за деца, изложба и голямо хоро, което да извият жители на седемте квартала на града. Поради проливния дъжд обаче, фестивалът се отлага. 


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Йосиф Манев: Работим по проблема с водата на новия гробищен парк

Жителите на Благоевград се оплакаха, че в новия гробищен парк няма вода на чешмите.  Хората негодуват, че всичко е обрасло в треви и твърдят, че само преди Задушница се обръща някакво внимание на това място. „Да, наистина питейната вода не трябва да се разхищава за поливане, но положението е по-различно, когато става въпрос за гробищен парк...

публикувано на 20.06.24 в 14:34

Театър в парка в Благоевград

За втори път Драматичният театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград подготвя специална изненада за любимите си зрители под открито небе за закриване на театралния сезон и посрещане на лятото. Подарете си романтична прохладна вечер в компанията на любим човек с чаша вино и поетично четене на лирическите произведения на гениалния Шекспир, призоваха..

публикувано на 20.06.24 в 13:28

Кола блъсна момиче на пешеходна пътека в Сандански

Лек автомобил блъсна непълнолетно момиче на пешеходна пътека в Сандански докато пресича, съобщиха от полицията.  Инцидентът е станал днес около 10 ч. пред сградата на общината в центъра на града. Момичето е транспортирано за извършване на медицински преглед. 

публикувано на 20.06.24 в 11:51

Рая Назарян е председателят на 50-ото Народно събрание

  Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха.  Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това..

публикувано на 20.06.24 в 11:36

Жителите на четири села в област Перник отново ще избират кмет

Жителите на четири села в област Перник отново ще избират кмет на 23 юни. Частичен вот ще има в пернишките села Люлин, Студена и Богданов дол и в радомирското Прибой. Две седмици след изборите 2 в 1, жителите на селата Люлин, Студена, Богданов дол и Прибой отново ще застанат пред урните, за да гласуват за кмет на населеното място. До частичният вот се..

публикувано на 20.06.24 в 11:31

„Талантино“ събира над 300 даровити деца в Благоевград

Детският театрален фестивал „Талантино“ откриват в Благоевград. Националният преглед на театралните школи  започва на 21 юни и ще се провежда за първи път в залата на Историческия музей в рамките на 3 дни. Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 300 деца и юноши от цялата страна. „Това е един празник и Благоевград ще бъде център..

публикувано на 20.06.24 в 11:10

Младеж преби бившата си приятелка в Перник

18-годишен младеж от Перник е задържан след като нанесъл побой на бившата си приятелка. За упражненото домашно насилие и причинената й телесна повреда сигнализирал в полицията бащата на 15-годишното момиче. Младежът е задържан за до 24 часа по Закона за МВР, съобщават от полицията. Започнато е досъдебно производство. Предстои материалите да..

публикувано на 20.06.24 в 11:04