Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За децата на Пиринска Македония: Споделено с приятели в Деня на Европа

Песенен онлайн конкурс „Споделено с приятели в Деня на Европа“ ще провокира музикалните заложби на децата от 1-ви до 4-ти клас на училищата от Благоевградски регион.

Областният информационен център – Благоевград и БНР – Радио Благоевград са инициатори на музикалното онлайн събитие, което ще финализира в Деня на Европа – 9-ти май, с награждаване на победителите. Поводът е 50-годишният юбилей на Радиото на Югозапада.

Днес бяха оповестени подробностите за конкурса, който е подкрепен и от Община Благоевград. А голямата награда е звукозапис на детска песен и излъчването й в радиоефира.

Над 80 са училищата на територията на Благоевградска област, в които има и начален курс на обучение. Поканата за участие в конкурса е към всеки един клас, казват организаторите от Радио Благоевград и Областния информационен център. От класовете и техните ръководители, се изисква само да изпратят любителски видеоклип на групово изпълнение, допълва ръководителят на инфоцентъра, Бисер Младенов.

Конкурсът е за изпълнение на песен на български език, която е включена в учебната програма по музика в началния обучителен курс, уточнява подробностите д-р Маргарит Русев, ръководител на Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Под негово ръководство победителите в конкурса ще запишат специално избраната песен за награда – „Ало ало, Слънчице“, чийто автор е популярният сред младежката аудитория, Доно Цветков.

Според директора на хуманитарното направление в Община Благоевград, Силвия Домозетска, с този песенен конкурс може да се постави началото на бъдеща голяма национална проява.

Регионалното управление на образованието и Областната администрация в Благоевград също подкрепят музикалната инициатива.

5-членно високопрофесионално жури ще оценява музикалните изпълнения, които трябва да се изпратят под формата на любителски видеоклип. Записите могат да се изпращат от 18-ти до 28-ми април, на имейл адрес:

oic.blagoevgrad@gmail.com

Обявяването на победителите и награждаването ще се извършат на специална церемония в благоевградската зала „Яворов“ на 9-ти май, Деня на Европа.








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01