Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил: Дискутират проблемите при употребата на алкохол

 Мащабна дискусия с водещи експерти, ангажирани институции и млади хора ще бъде организирана в Кюстендил. Тя е инициирана от кметана града Петър Паунов и е по отношение на проблемите при употребата на алкохол и наркотици от децата.

Дискусията ще се състои през втората десетдневка на юни, а чрез медиите кметът на Кюстендил покани и експерти на национално ниво, които да се включат във форума. Поканени ще бъдат и неправителствени организации, а идеята е да се изработи протокол за най-правилното отношение към децата.

"Целта е да кажем ясно какви стъпки трябва да предприемем, за да живеем в свят без дрога и в град без дрога. Не можем да чакаме тази вълна да ни залее и децата ни да бъдат погубени“, каза на брифинг Паунов.

Той посочи, че на национално ниво в момента няма протокол, по който да се действа и да бъде подкрепено детето или семейството му.

„Тези инциденти се пренасят след това и при пътно-транспортните произшествия и в насилието между децата и в обществото като цяло“, коментира още Паунов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Минерална вода от чешмите в Рударци до началото на летния сезон

До началото на летния сезон два от минералните извори в село Рударци ще бъдат включени във водопреносната и водоснабдителната  мрежа на курортното селище. На проведеното днес заседание ОбС в Перник даде правомощия на кмета Станислав Владимиров да сключи договор за учредяване на право на строеж с дружеството - собственик на имота, в който ще бъде..

публикувано на 19.04.24 в 13:00
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09

Пренасочват до 8 май звеното за лични документи от Банско в Разлог

За периода от 22.04.2024 г. до 08.05.2024 г. приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и връчването на готовите документи ще бъде пренасочено от звеното БДС на РУ-Банско към звеното БДС на РУ-Разлог. Oт ОДМВР-Благоевград поднасят извинението си към жителите на общината за причиненото неудобство.

публикувано на 19.04.24 в 11:04

Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в Кресненското дефиле

От 19 до 21 април в България е домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани ежегодно в различни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се провеждат в България за 8-ми път..

публикувано на 19.04.24 в 10:30

Петричанин е в главна роля на нова филмова продукция

Стоян Цветков от Петрич е в главната роля на новата българска продукция – комедията с интересното име „Опасни шматки“, която тръгва по кината от 19 април. Филмът е на режисьора Николай Павлов. Стоян Цветков е възпитаник на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, випуск 1998 г. През 2002 г. завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград със..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

Изложба показа тютюневата индустрия в Разлог век назад

По повод 100 години от откриването на Тютюневия склад на братя Каназиреви в гр. Мехомия /Разлог/, който дава препитание на много семейства и 100 години от основаването на Тютюневопроизводителна кооперация ,,Места" бе открита гостуваща изложба "Тютюн, Енфие и Сие". На откриването в Разложкия музей присъстваха инж. Гергана Костова, зам.-кмет..

публикувано на 19.04.24 в 09:25