Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кочериново на протест

Жители на община Кочериново излязоха днес на протест, провокирани от лошото състояние на пътната инфраструктура в района. Те са решени и на крайни мерки, ако не бъдат чути от общинското ръководство. Протестиращите споделиха, че ще затворят пътя за Рилския манастир, тъй като проблемите не се свеждат само до състоянието на пътищата в общината. 

Протестът започна точно в 17 часа на пътя Бараково - Кочериново. Един от проблемните участъци в инфраструктурата на общината е именно на този път. 

Над 30 души изразиха недоволството си от общинското ръководство. Те нарекоха ситуацията "безхаберие от страна на кмета Иван Минков", който по думите им от години не решава належащи за жителите на общината проблеми, като състоянието на пътните настилки, уличното осветление, пътната маркировка и обособяването на достъпни за пешеходците тротоари.

Протестиращите се заканиха да продължат с протестите докато не бъдат чути.

В ефира на Радио Благоевград кметът Иван Минков заяви, че ще бъдат осигурени средства за ремонт на пътя Бараково - Пороминово, недоволните обаче се съмняват, че проблемите ще бъдат решени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Почистват езерото в парк „Бачиново“

Водата в езерото в парк „Бачиново“ край Благоевград е източена. Служители и машини на общинска фирма почистват дъното на езерото от наслоената през есенно-зимния сезон тиня, камъни и отпадъци. Пуснати са системи за напояване на тревните площи. Езерото в парк „Бачиново“ е дом на десетки патици и лебеди. Мястото е предпочитано за отдих и..

публикувано на 04.07.24 в 10:34

Реконструкция на уличен водопровод в село Крупник

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Васил Коларов“, с. Крупник водоподаването ще бъде нарушено до 31.07.2024 г. (сряда) в часовете от 08:30 часа до 17:30 часа.  Засегнати от нарушеното водоподаване ще бъдат улиците: „Пирин“, „Карл Маркс“,  „Иван Козарев“, „Никола Парапунов“, „Ленин“ и част от ул. „Васил Коларов“. От ВиК..

публикувано на 04.07.24 в 09:45

НС изслушва премиера Главчев за предстоящата среща на НАТО

В Народното събрание са предвидени четири изслушвания на представители на Министерския съвет. Премиерът Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов ще информират за подготовката за предстоящата среща на НАТО във Вашингтон и за българската позиция на форума.  Президентът не приема предложението да ръководи българската делегация на..

публикувано на 04.07.24 в 09:24

Разкъсана облачност

На 4 юли облачността ще остане разкъсана, следобeд - купеста, над Рило-Родопската област - купесто-дъждовна. На места, главно там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

публикувано на 04.07.24 в 07:07

Общинският съвет в Дупница заседава днес

В дневния ред са включени 23 точки, които останаха неразгледани на сесията в края на май. Две от тях са свързани с отдаване под наем движимите активи на ВиК. Срокът е 10 години, а месечната наемна цена - над 3 000 лева. Съветниците ще обсъдят отдаване под наем на училищни лавки и трапезарии, както и актуализация на капиталовите разходи. Предстои..

публикувано на 04.07.24 в 06:53
Виолета Коритарова

Министър Коритарова ще инспектира строителството на инфраструктурни обекти в Симитли

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова ще посети Симитли в четвъртък, 4 юли.  По време на визитата си министър Коритарова ще има среща с кметовете на Симитли, Разлог и Банско. Тя ще направи инспекция на два обекта, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти,..

публикувано на 03.07.24 в 17:59

Нова находка в античния град Хераклея Синтика

На голяма статуя (над човешки ръст) се натъкна екипът на проф. д-р  Людмил Вагалински при проучванията сега в античния град Хераклея  Синтика, м. Рупите. Статуята, изработена от мрамор, е намерена в подземния канал на града. Работата по нейното пълно разкриване ще продължи в следващите дни, защото трябва да бъде изключително прецизна, за да..

публикувано на 03.07.24 в 16:44