Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модно ревю на студенти от Югозападния университет

Студенти от специалност „Мода“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха 19 колекции на годишното си модно ревю.

За втора поредна година младите дизайнери от Факултета по изкуствата представиха своя талант с ревю, което се проведе пред зала „22 септември“. Събитието бе организирано от катедра „Изобразително изкуство“ със съдействието на Община Благоевград.

Празникът на модата и красотата показа нестандартните и свежи идеи на талантливите дизайнери.


Програмата започна с представяне на бранда „ART – И – COOL“, създаден от Ирина Ваклинова, Димитрина Николова и Вяра Маринова, дипломирани студенти от специалност „Мода“. Те изработват дизайнерски, ръчно рисувани облекла и аксесоари. Всеки техен модел е уникален и неповторим.

На подиума в центъра на Благоевград бяха представени и пет колекции, вдъхновени от силата на природните стихии – „Мълнии“ на Галя Джупанова, „Цунами“ на Вергиня Никлева, „Ураган – яростта на природата“ с дизайнер Мария Траяновска, „Дъждовни облаци“, дело на Мария Трайчевска и „Бури“ на дизайнерката Реджеб Бърган.


Заслужени аплодисменти получи колекцията за най-малките „Пътуване към детството“ с дизайнери Александра Янкова и Добринка Казакова.


По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Страните-членки на Международния съюз по биатлон от Южна Европа проведоха конференция в Банско

В нея участваха делегации на 10 държави, а значимостта ѝ бе подчертана от присъствието на президента на IBU Оле Далин и директора по развитието на IBU Дагмара Герасимук. Домакини на срещата бяха президентът на Българска федерация Биатлон Атанас Фурнаджиев и генералният секретар на БФ Биатлон Борислав Панков, както и олимпийската шампионка от..

публикувано на 12.05.24 в 14:37
Снимката е илюстративна

28- годишен перничанин е загинал при катастрофа с мотоциклет

Инцидентът е станал днес около обяд в пернишкия квартал „Църква”. Младият мъж е самокастрофирал, блъскайки се в стълб. Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев.  Работи се по изясняване на причините за катастрофата.

публикувано на 12.05.24 в 14:31

Перник ще бъде домакин на 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове. Официалното откриване е в понеделник /13 май/ с парад на знамената на страните- участнички.  Перник е член на Федерацията на европейските карнавални градове от 1995 г., а през 2009 г. Международният борд на организацията обяви града, в който се провежда..

публикувано на 12.05.24 в 12:35

Байдън: Примирие е възможно още утре, ако "Хамас" освободи заложниците

Американският президент Джо Байдън е заявил, че примирие между Израел и "Хамас" е възможно още утре, ако групировката освободи заложниците, които държи. "Израел каза, че зависи от "Хамас", ако искат да го направят, можем да сложим край утре. И примирието ще започне утре", посочи Байдън на събитие за набиране на средства за предизборната му кампания в..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 08:42

Облачно с валежи от дъжд

На 12 май ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива  купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°.  Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°

публикувано на 12.05.24 в 07:31

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Дългогодишният проблем на кръстовището при I Учебен Корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград вече е решен

Монтиран е изцяло нов контролер на светофара. До момента той работеше с програматор, който не отговаряше на законовите изисквания. Жълтите светлини се засичаха, а това от своя страна създаваше предпоставки за пътно-транспортни произшествия с автомобили и пешеходци. Имаидея за изграждане на кръгово кръстовище при ЮЗУ. Ако експертите потвърдят, че то е..

публикувано на 11.05.24 в 19:29