Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млечната кухня в Перник отново отваря врати

Снимка: архив

От 1 юни се възстановява работата на Общинската млечна кухня в Перник, съобщиха от общината. До месец се очаква да отвори врати и пункт на кухнята в кв. „Изток”.

Близо половин година млечната кухня беше затворена заради ремонтни дейности. В нея се приготвя храна за деца от 6 месеца до 3-годишна възраст. Цената на купона е 4,50 лв. за децата до 1 година и 5.00 лв. за децата над тази възраст.  

Намерението на ръководството на общинската фирма „Детско и ученическо хранене” и на община Перник е купоните да поевтинеят. Варианти има, но за целта е необходимо първо да бъде приет бюджетът на общината за тази година, коментира управителят на „Детско и ученическо хранене” Чавдар Гебов. Той съобщи, че освен направения ремонт в помещението е поръчано и се очаква да пристигне ново кухненско оборудване. Предстои да стартира и нова услуга - доставка на храна за малчуганите  по домовете. До ремонта от услугите на кухнята са се възползвали по около 60 семейства дневно. Очакванията са след нововъведенията броят им да скочи двойно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

 Днес, 20.04.202 4 г., се проведе първото заседание на РИК - Първи изборен район - Благоевградски за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  На първото заседание приветствие отправи областният управител Мария Димова, която пожела ползотворна работа и се ангажира с..

публикувано на 20.04.24 в 14:00

Главчев с предложение към президента – иска да поеме и външното министерство

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно министерство, ще нося политическа отговорност и за него. В сегашния състав с министър Димитров цялата..

публикувано на 20.04.24 в 13:45

"Книги за смет" в Благоевград

12-то поредно издание на кампанията "Книги за смет" стартира днес от Благоевград. Идеята й е срещу всеки предаден килограм пластмаса за рециклиране, участниците да получават по една книга по избор, а тази година стартира и специално издадената за инициативата поредица "Буквите, които ни свързват". "Фокусът на самата кампания е върху кирилицата. За..

публикувано на 20.04.24 в 13:07

Благоевград посрещна най-добрите експерти в сферата на дигиталното предприемачество

За втора поредна година Благоевград е домакин на форум за дигитално предприемачество. През целия ден в зала „22 септември“ едни от най-доказалите се професионалисти в сферата споделят експерти знания и разказват своите истории на успеха.  Събитието е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който тази година ще се проведе общо в 15 от големите..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

Надиграване „Приятели чрез танца” в Перник

15 любителски фолклорни състава ще вземат участие в традиционното надиграване „Приятели чрез танца”, което ще се проведе днес в Перник. Организатори на събитието са Община Перник и танцова къща “Приятели чрез танца“ към сдружение „Дай,бабо,огънче!“.  Общият брой на участниците е 280. Танцьорите са от Перник, София – град, София - област, Петрич, Гоце..

публикувано на 20.04.24 в 08:38

Облачно време

На 20 април над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна..

публикувано на 20.04.24 в 07:42

Лидерите на ПП на среща в Благоевград

Двама човека в държавата - министър председателят и президента трябва да трябва да изберат правителство, което трябва да организира честни избори. Това заяви в Благоевград съпредседателят на Продължаваме промяната, Асен Василев. По думите му партиите в този кабинет нямат място. Това е причината един или двама членове на ПП да бъдат изключени от партията...

публикувано на 19.04.24 в 21:54