Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водосвет за здраве при Кръста над Благоевград

Община Благоевград организира водосвет за здраве на жителите на града. Той ще бъде отслужен при 33-метровия кръст в мемориален комплекс „Памет и вяра“.
Ритуалът ще се проведе на 5 юни, когато се отбелязва християнският празник Свети Дух, а началният час е 10.00 ч.

На 10 юни в около 12.00 часа на мотопистата край с. Зелен дол кметът Илко Стоянов ще даде курбан за здраве и благополучие на жителите на общината. Малко по-рано, от 10.00 часа, на същото място ще започне първото по рода си изложение на животни.
В рамките на инициативата фермери от Благоевград и областта ще представят селекция от расови коне, овце, кози, крави, бикове, кучета и т.н.

Ще бъдат предлагани и млечни и месни продукти, произведени в български ферми, а контролът ще се осъществява от Българска агенция по храните.
Гостите на изложението ще станат свидетели и на атрактивни демонстрации, ще могат да се докоснат и до автентични костюми.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МОН публикува резултатите от матурите и от НВО

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4 клас. Резултатите могат да се видят на сайта infopriem.mon.bg. Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а..

публикувано на 06.06.24 в 16:17

Ден на физиката в Благоевград

Ученици и учители от 16 училища от област Благоевград се включиха с различни проекти и експерименти в днешния Ден на физиката, който се проведе в Младежкия дом в Благоевград. Форумът бе организиран от РУО Благоевград и АУБ. Началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов откри събитието, като благодари на всички ученици и учители за..

публикувано на 06.06.24 в 15:24

Над 800 любители на фолклора на фестивал в Сандански

Традиционният фестивал "Хоро край Пирина" ще завладее Сандански на 8 юни. На финала е подготовката за събитието, в което ще се включат над 800 участници от страната и чужбина, и ще се потопят в магията на танца и фолклора. „Над 25 състави са заявили участие от страната и ще има две групи от РС Македония“, каза един от организаторите, Ралица..

публикувано на 06.06.24 в 14:34

Въздушната линейка пристигна в град Сандански

Въздушната линейка пристигна по спешност в Сандански. Хеликоптерът кацна на градския стадион малко след 13 часа, след като е постъпило искане за въздушен транспорт в Регионалния координационен център  - Благоевград от МБАЛ-Сандански.  Искането е постъпило в 10.28 ч., каза за Радио Благоевград директорът на ЦСМП, д-р Красимир Михайлов.  "РКЦ..

публикувано на 06.06.24 в 13:29

Бюлетините отпътуваха за общините в област Благоевград

Тази сутрин бюлетините и изборните книжа за вота 2 в 1 на 9 юни отпътуваха от помещението до Музея на водата в Благоевград за общините в Пиринско. Представители на районната избирателна комисия и на областната администрация придружават изборните книжа и хартиените бюлетини. Вече тече разпределението на бюлетините в общините в област Благоевград по..

публикувано на 06.06.24 в 11:58

Задържаха мъж за хулиганство в Перник

35-годишен перничанин е задържан за хулиганство. В рамките на 10-15 минути през изминалата нощ той нанесъл побой на няколко човека и увредил два автомобила, съобщават от полицията. Мъжът отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Около 30 минути след полунощ 35-годишният мъж спрял с автомобила си на пешеходна..

публикувано на 06.06.24 в 11:55

КЗП глоби голяма търговска верига с 25 000 лв. заради цената на пица

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция. Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в..

публикувано на 06.06.24 в 11:02