Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Перник Людмил Веселинов не е подавал и няма да подава оставка

Областният управител на Перник Людмил Веселинов не е подавал и няма да подаде оставка.

Веселинов определи като недостойно това, което се прави с абдикирането на държавата от регионите през групово оттегляне на областни управители:

"Моите шефове са тези, които отделят една трета от заплатата си за данъци. Няма как да оставя област Перник на произвола на съдбата. Вървят процедури относно Минна дирекция, която ми беше кауза. Това е една от най- знаковите сгради в региона. Не приемам идеята да пречим на новото българско правителство. Не смятам това за държавническо. Приемствеността е много важна в развитите държави. Инатливостта е признак на политическа немощ. Всички областни управители са назначени с процедура и ще си отидат така. Ние сме временни работници, които трябва да помагаме , а не да пречим на държавата, докато сме на работа", каза Веселинов.

По информация на БНР оставка не е подавала и зам.-областният управител Илинка Никифорова.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Само с хартиени бюлетини ще гласуват в 105 секции в Пернишко

В 105 избирателни секции в област Перник ще се гласува само с хартиени бюлетини, съобщи председателят на РИК Румяна Петрова.  Изцяло хартиен ще бъде вотът в община Ковачевци, във всички останали общини ще има и секции с машини.  260 са избирателните секции в област Перник. В 155 от тях гласоподавателите ще избират как да гласуват - дали с хартия или с..

публикувано на 04.06.24 в 12:25

295 000 лв. в подкрепа за семейства на новородени в Благоевград

207 100 лева еднократна финансова помощ за 209 новородени през 2023 г. и 2024 г. деца, и 88 000 лева на 22 семейства с репродуктивни проблеми, за 3 от които решенията за отпускане са от 2023 г., изплати община Благоевград. С това са погасени всички забавени през 2023 г. плащания към семействата, общата сума на които е 147 800 лв. „Доволен..

публикувано на 04.06.24 в 11:20

Започна ремонтът но пътя Елешница-Палатик

Кметовете на Белица Радослав Ревански и на Разлог Красимир Герчев заедно с фирмата изпълнител стартираха ремонта на пътя Елешница - Палатик, който свързва двете общини. Благодарение на съвместните усилия ще се реши един многогодишен проблем. С това се надяват и малките населени места, които са там да придобият един европейски облик и наистина..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Започва подготовката за Фолклорния фестивал „Песни от извора“

Регистрацията за Фолклорния фестивал „Песни от извора“ 2024 г., който се провежда традиционно в с. Петрово, започна. Фестивалът за автентичен фолклор „Песни от извора“ се провежда ежегодно на територията на Община Сандански – с. Петрово, местност „Извора“. Организатори и домакини са община Сандански и кметство с. Петрово. Целта на..

публикувано на 04.06.24 в 09:58

Монтираха стойки на велопаркинги в Банско

За много хора карането на колело е не само практичен начин на придвижване, но и приятно занимание, което носи радост и удовлетворение. На 3 юни бе отбелязан Световния ден на велосипеда, утвърден от Генералната Асамблея на ООН през април 2018 г. и подписан от 56 държави. По този повод, Община Банско монтира нови дървени стойки за паркиране на..

публикувано на 04.06.24 в 09:23

Деца с отличен успех и национално признание гостуваха на кмета Байкушев

Деца от Благоевград с отличен успех и национално признание по история гостуваха на кмета Методи Байкушев. Росина Иванова, която е на първо място в Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации с 95.25т, Габриела Ставрева - на трето място с 86.5 т., Ивон Паскалчева, Ивайла Тимева и Мария Павлова са имената на петте момичета от III ОУ..

публикувано на 04.06.24 в 09:15

Министър Кондева кани на среща представители на синдикатите

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева покани на среща днес представители на синдикат "Защита". Те са насрочили протест и поискаха оставката ѝ, тъй като не одобряват запазването на основните заплати на медицинските специалисти, както тя предложи след като свърши действието на Колективния трудов договор. В него е записана минимална заплата..

публикувано на 04.06.24 в 09:10