🎉 10 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радио Благоевград и ОД на МВР с апел: Да бъдем отговорни на пътя

Радио Благоевград и ОД на МВР-Благоевград със съвместна акция под надслов „Да бъдем отговорни на пътя“. Тя е по повод 29-ти юни - Национален ден за безопасността на движението по пътищата. Акцията се осъществи на бул. „Васил Левски“ в града.

„Отговорността на пътя е на всички ни, но не се спазват правилата за движение  по пътищата и всеки си прави каквото си иска.  Трябва повече контрол и солени глоби“, категорични са водачите.

Те определиха и най-конфликтните точки по улиците в града.  Най-много шофьорите се дразнят от самонадеяните шофьори, дрогирани и с алкохол.

А сега, когато децата са във ваканция, шофьори и родители трябва да обърнат повече внимание, защото те са рискова група за възникване на ПТП поради малкия опит, възрастови и психологични особености.

Старши инспектор Георги Бучков – началник - група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“  смята, че безопасността по пътищата в Благоевград не е на това ниво, на което всички бихме искали да бъде.

За него най-опасните участъци в града могат да бъдат кръстовищата, както и всяка една пешеходна пътека.

А съветите на старши инспектор Георги Бучков към слушателите на Радио Благоевград са да се спазват правилата за движение по пътищата.

В рамките на 30 минути по време на акцията от органите на реда бяха констатирани две нарушения – единият водач не носеше документите за управление на МПС, а при другото нарушение автомобилът не притежава необходимото техническо оборудване.Галерия

Вижте още

"Подари време" – нова инициатива и рубрика

    Голяма част от възрастните, настанени в социални заведения, прекарват дните си в изолация и самота. Онова, което най-много им липсва е внимание, пълноценно общуване извън общността и усещането, че си полезен. Всеки от нас може да промени това като отдели от свободното си време. „Подари време“ е името на съвместната благотворителна инициатива..

публикувано на 01.12.23 в 14:57

Национална награда „Вероника Герин“ за Радио Благоевград

За поредна година Община Благоевград проведе конкурса за журналисти „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на убитата от мафията ирландска журналистка Вероника Герин. Инициативата е по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда за 16-та година, съвместно с посолството на Република Ирландия в България. Голяма..

публикувано на 30.11.23 в 14:27

„Музикална редакция“ и приятели в очакване на 50-годишнината на Радио Благоевград

Прекрасна музика, много настроение, усмивки и споделени истории в предаването „Ефир за приятели“ по повод 50-та годишнина от създаването на Радио Благоевград. Сладкодумният водещ на предаването „Шарения“ Георги Пасков, Даниела Маринова, която с любимите народни песни всяка неделя ни извежда на мегдана, Петя Христова, позната от предаването..

публикувано на 30.11.23 в 10:43

Юбилеен коктейл за бивши и настоящи служители на Радио Благоевград

Бивши и настоящи служители на Радио Благоевград се събраха на стилен коктейл. Поводът бе 50-годишният юбилей на Радиото на Югозапада. Директорът Рина Далева вдигна тост и поздрави всички присъстващи с добре дошли. “Много се вълнувам и се радвам да се видя с лица, някои от които не сме се виждали от много години. Благодаря на колегите и на..

публикувано на 24.11.23 в 18:51

На концерт с Биг Бенд и Радио Благоевград

Концерт под надслов ,,Вечер на баладата“ събра десетки любители на жанра в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. С музикалната проява се отбелязаха две годишнини – 50 години Радио Благоевград и 30 години Биг Бенд Благоевград. На сцената се изявиха талантливи ученици от НХГ ''Св. св. Кирил и Методий", музикално училище..

публикувано на 23.11.23 в 18:59

Художници обагриха с цвят Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ни пренася в един цветен и красив свят, сътворен от художниците от Градската художествена галерия. Във фоайето днес бе открита изложба с картини от фонда на галерията, чиято идея е да бъде показано изкуството на творците  по повод 50-годишния юбилей на Радио Благоевград. Такава е и идеята на инициативата на..

публикувано на 23.11.23 в 18:25

Литературен клуб „Порив“ с комплимент към 50-годишния юбилей на Радио Благоевград

Представителите на най-младия литературен клуб в Благоевград – „Порив“ изненадаха Радио Благоевград със съвместна творба, посветена на 50-годишнината. ЕленаТерзийска, Яна Василева-Цури, Спасимир Тренчев, Надя Бойчева, Вилислав Балев и Петя Смиленова гостуваха в студиото на Радио Благоевград, прочетоха свои произведения, стоплиха ефира с ведро..

публикувано на 23.11.23 в 10:21