Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава извънредно

Снимка: Ани Петрова

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание в понеделник, 3 юли 2023 г., от 11.15 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет при следния дневен ред:

  1. Проект на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 г.
  2. Проект на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2023 г.
  3. Проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 г.

Заседанието на НСТС ще се председателства от заместник министър-председателя г-жа Мария Габриел и в него ще вземе участие и министър-председателят акад. Николай Денков.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трудова борса за хора в неравностойно положение в Кюстендил

Специализирана трудова борса за хора в неравностойно положение отвори врати днес в кюстендилското читалище "Братство". По време на борсата 10 фирми от Кюстендил представиха пред търсещите работа дейността си и възможностите за разкриване на работни места. Обявените работни места на трудовата борса бяха 105 в представените сектори като..

публикувано на 14.05.24 в 15:34

Обсъдиха развитието на здравеопазването в Кюстендил

Въвеждането на безплатни консултации с лекари-специалисти от страната с цел профилактика, изграждане на Дом за възрастни хора, създаване на Център за долекуване на пациенти, претърпели инсулти и инфаркти, и Лечебно-диагностичен център за комплексни стоматологични рехабилитации, бяха обсъдени на кръгла маса, посветена на развитието на здравеопазването в..

публикувано на 14.05.24 в 15:31

Решено: Увеличават пенсиите с 11% от юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от 1-ви юли, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов след заседанието. Именно той направи предложението за ръст на пенсиите с този процент. Всички членове на съвета от изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите са подкрепили решението,..

публикувано на 14.05.24 в 11:18

Европейска нощ на музеите в Кюстендил

Поредното издание на Европейската нощ на музеите ще се състои в Кюстендил на 18 май. През деня всички музейни експозиции ще бъдат отворени за безплатно посещение от 10:00 ч. до 21:00 часа. Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до полунощ. Едно от традиционните събития в инициативата е играта за любознателни с награди..

публикувано на 14.05.24 в 11:14

Коктейл за зрелостниците от Банско

Кметът Стойчо Баненски покани на коктейл учениците от Банско, които завършват средното си образование. Заедно със Сашка Въчкова – зам.-кмет, и Иван Докторов – секретар на община Банско, той посрещна абитуриентите от Випуск` 2024 г. от Средно училище “Неофит Рилски“, Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа..

публикувано на 14.05.24 в 10:48

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности. Водоподаването е спряно на живущите в района на бившия Винпром, кварталите „Тева” и „Иван Пашов” , а причината е присъединяване към водопроводната система на новоизградения от общината водопровод на ул. „Република”, обясниха от ВиК. Заради превключването, без вода са и част от ул. „Ю. Гагарин” и село..

публикувано на 14.05.24 в 10:26

Надзорният съвет на НОИ решава за 11% увеличение на пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще реши за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че експертните сметки на Националния осигурителен институт (НОИ) сочат, че повишението трябва да бъде с..

публикувано на 14.05.24 в 09:21