Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитници на животни искат наказания за общински служители

Защитници на животни излязоха тази сутрин пред Община Благоевград. Те са възмутени от жестокото и нехуманно отношение на общински служители към кучетата и искат наказания за виновните. Вчера полицията задържа служители на Oбщински инспекторат Благоевград, превозвали упоени четириноги.

Сигналът е подаден от Иван Хамбарджийски, като имат достатъчно доказателства. Tой заяви за Радио Благоевград, че от месец следят случая за служителите, които изнасят кучета от Благевград към други общини. 

Защитниците на животни искат наказания за виновните и за тях решението е затвор за тези хора. За Елена Панчева случаят от вчера е напълно очакван заради практиката на този екип. "Директор Владимирова, нейният мъж Георги Ценев и ветеринарят д-р Пламен Василев имат дълга история. Работили са в приюти Дупница и Перник. От Община Перник получихме официален документ, в който се казва, че изпълнението на служебните задължения е недостатъчно ефективно за овладяване на популацията. Ловецът на кучета Георги Ценев има цинично и жестоко отношение към животните и трябва да му бъде забранено да работи с тях. Този официален документ беше лично предаден на кмета Илко Стоянов и въпреки него той назначи този екип", категорична е Панчева. 

Според Венцислав Кавазов има назначени хора на общински служби, които дали под давлението на техните началници ще докаже следствието, са извършвали престъпления. Очаква да се вземат предвид доказателствата и виновниците да бъдат осъдени.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов заяви в позиция до медиите, че срещу него е проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие.

Кучетата са живи  и са били извозвани за рутинна манипулация при ветеринаря, всичко друго е спекулация.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

От общината прилагат и договора за извършване на медицински дейности с ветеринарната клиника.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Светещ кръст над Кюстендил за Разпети петък

От миналата вечер над Кюстендил в тъмното свети кръстът, потопен преди повече от година в язовир край с. Горна Гращица. Той е дело на кюстендилския художник Евгени Серафимов, а концепцията на проекта, наречен "Изкуство без въглероден отпечатък",  беше вдъхновена от динамиката на климатичните промени, затоплянето и намаляването на питейната вода в..

публикувано на 03.05.24 в 15:11

Катастрофа затруднява движението в района на Черна Места

Движението по пътя Юндола – Разлог в района на Черна Места се осъществява двупосочно в една лента поради пътен инцидент, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 03.05.24 в 13:19

"Сиела Норма" спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-и юни. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни: "От "Сиела Норма" следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент..

публикувано на 03.05.24 в 13:10

Разпети петък е!

За православните християни Разпети петък е най-тъжният ден от годината.  Този ден е посветен на Христовото разпятие, кръстната смърт и полагането на Исус Христос в гроба.  Сутринта, около 9 часа, във всички храмове Светата плащеница се изнася за поклонение. През целия ден вратите са отворени, така че християните символично да се поклонят пред гроба..

публикувано на 03.05.24 в 09:23

Валежи от дъжд в цялата страна

Днес ще е предимно облачно. В цялата страна ще има валежи от дъжд и в следобедните часове ще са временно интензивни. Главно в планинските райони валежите ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на Горнотракийската низина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде до умерен,..

публикувано на 03.05.24 в 09:14

Парад „За честта и славата“ в Благоевград

Българската армия е стожерът на българската държавност. С тези думи кметът на Благоевград, Методи Байкушев, поздрави по повод предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия, всички военнослужещи. Това стана по време на парада на военни униформи, оръжия и реплики на бойни знамена – „За честта и славата“. Родолюбивото събитие се..

публикувано на 02.05.24 в 19:52

Започва изкърпването на уличната мрежа в Благоевград

До дни след празниците започва асфалтиране на проблемните участъци по уличната мрежа в Благоевград. Това бе решено днес на среща на кмета Методи Байкушев с представители на фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка за поддържане на асфалтовата настилка в областния център. По настояване на градоначалника дупките ще бъдат запълвани по нов..

публикувано на 02.05.24 в 17:10