Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и горещо време

Снимка: архив

Слънчево и горещо ще бъде времето днес, но през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина ще е умерен, в крайните източни райони ще остане от юг-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 34° и 39 градуса

В планините ще преобладава слънчево време, главно след обяд и вечерта с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен, по високите части на Рила и Пирин до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложбата "Кюстендил и Първата световна война" в галерията в кюстендилското село Раждавица

Изложбата "Кюстендил и Първата световна война" беше открита днес в галерията в кюстендилското село Раждавица. Експозицията тематично е свързана с Кюстендил като главна квартира на действаща армия по времето, когато градът е бил военна столица на България, в периода 1915-1918 г. Конкретният повод за изложбата е пристигането в Кюстендил на..

публикувано на 18.05.24 в 17:38

Благоевградчани с поход по екопътека „Кръста“

Благоевградчани от различни възрасти отбелязаха Деня на българския спорт и "Световен ден на предизвикателството 2024" с поход по екопътека „Кръста“. В съботния ден над 50 любители на природата и активния начин на живот тръгнаха от пл. „Народни будители“ при Регионалния исторически музей и стигнаха крайната локация за близо 40 минути, като..

публикувано на 18.05.24 в 15:31

Почистиха от битови отпадъци река Драговищица

Почистиха от битови отпадъци река Драговищица Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищиц, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира днес сдружение "Балканка". Акцията започна сутринта от с. Драговищица. Идеята е да изчистим отново района, пет години..

публикувано на 18.05.24 в 14:15

Отбелязваме Европейската нощ на музите

Регионалният  исторически музей в Благоевград ще се включи за осемнадесета поредна година в Европейската нощ на музеите. Свободен достъп до музейните експозиции ще бъде осигурен от 14:30 до 24:00 часа. Музейният комплекс в Банско също се включва в тазгодишното издание на Европейската нощ на музеите. Работно време на музейните обектище..

публикувано на 18.05.24 в 12:18
Изображението е илюстративно

6,5 млн. къса нелегални цигари задържаха на ГКПП Кулата

Близо 6 500 000 къса нелегални цигари, укрити в метални шкафове за ел. табла,  бяха открити при митническа проверка в района на ГКПП Кулата, съобщават от Агенция „Митници“. В района на ГКПП Кулата в рамките на съвместната акция на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите е..

публикувано на 18.05.24 в 10:17

Над 40 участници в Националните спортни игри за трансплантирани, домакин е Югозападният университет

Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград е домакин на  Националните спортни игри за трансплантирани, които се провеждат по инициатива на Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Над 40 са участниците, а в отборите отново се включват и лекари, ангажирани с процеса по донорство и трансплантация. Официалното откриване на игрите ще бъде на..

публикувано на 18.05.24 в 08:13

Слънчево време

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще се развива купеста, над изолирани планински райони и купесто-дъждовна облачност и там ще превали. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите още ще се повишат и..

публикувано на 18.05.24 в 07:32