Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът свиква съвещание заради тежките криминални престъпления

Автор:

Министър-председателят акад. Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и службите за сигурност на 18 август от 15.00 часа в Министерския съвет, съобщават от правителствената пресслужба.

Съвещанието е във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления в страната.

След съвещанието участниците ще дадат брифинг, който ще се излъчва на живо във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Вчера съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) Атанас Атанасов написа във Фейсбук, че е наложително спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа на парче..

публикувано на 07.05.24 в 14:01

Паметник на участниците във войните откриха в село Мосомище

В едно от най-големите и будни села в община Гоце Делчев – Мосомище, почетоха Деня на храбростта и Българската армия с изключително важно събитие – откриване на паметник, посветен на участниците във войните от селото. Инициативата е на учениците от 11 клас в НПГ „Димитър Талев“ Мариян Картулев, Ивайло Солев, Георги Илиев и Любомир Димитров – всичките..

публикувано на 07.05.24 в 13:39

Цветя за 100 години от смъртта на Дядото в Благоевград

Благоевградската общественост отбеляза 100 години от смъртта на Димитър Благоев. Ритуалът по полагане на цветя се състоя пред паметника на Дядото. Ученици от Второ основно училище, чиито патрон е Благоев, припомниха моменти от живота му. Пред паметника на Дядото на площад „Георги Измирлиев“ цветя положиха зам.- кметът на Община Благоевград..

публикувано на 07.05.24 в 12:07

Кирил Петков е начело на листата за депутати на ПП-ДБ от Перник

Кирил Петков оглавява листата в Перник на "Продължаваме промяната – Демократична България". Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание, Бойко Рашков е поставен на второ място, но запазва шанса си за парламента, тъй като Петков е начело на листа и в София. Осем кандидат-депутати са включени в листата на коалицията. Тя беше..

публикувано на 07.05.24 в 10:20

По-скъпи билети за влаковете

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във влаковете..

публикувано на 07.05.24 в 10:17

Сандански посреща чудотворната икона на света Богородица

Утре, на Светла сряда, в 17:00 ч. чудотворната икона на света Богородица „Св. Пояс“ ще пристигне в град Сандански, пред сградата на община Сандански. Утвърдена традиция е в навечерието на празника – Светла сряда, в града да бъде посрещната чудотворната икона на Света Богородица „Св. Пояс“, която пристига от църквата „Св. Антоний“ в град Мелник. С..

публикувано на 07.05.24 в 10:01

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание...

публикувано на 07.05.24 в 09:27