Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в Спешна помощ на протест

Автор:
Снимка: БГНЕС, архив

Работещите в спешната медицинска помощ ще излязат на протест пред Министерството на здравеопазването, който може да бъде последван от национална стачка. От синдикат "Защита" съобщиха за намеренията си в края на миналата седмица. 

Според синдикалистите, работещите в системата са излъгани "брутално" с увеличение на заплатите и очакват да бъдат излъгани и с категорията труд и купоните за храна.

В петък на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването беше договорено възнагражденията в центровете за спешна  помощ да се увеличат с 22 процента от 1 август.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С концерт-спектакъл Второ ОУ в Благоевград отбеляза патронния си празник

Патронен празник отбеляза ІІ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград.   Учители и ученици изпълниха зала „ Пейо Яворов“ за патронния празник на училището. Учениците бяха подготвили тържествен концерт-спектакъл.  Тържеството започна с посрещане на знамето на учебното заведение. Директорът Милена Ковачева поздрави учениците и..

публикувано на 11.06.24 в 15:10

Корнелия Нинова подава оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това заяви самата тя на брифинг. "Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка", каза тя. "Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали..

публикувано на 11.06.24 в 14:05

Нов началник на Първо районно управление в Перник

С нов началник е Първо районно управление в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Гл. инспектор Венцислав Манов е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В системата на МВР той е започнал работа през септември 1997 г. като полицай в Трето РУ при СДВР. През февруари 2003 г. е назначен на..

публикувано на 11.06.24 в 12:18

"Хоро край Пирина" събра гости отблизо и далеч

Юбилейното X-то издание на Международния фолклорен фестивал „Хоро Край Пирина“ събра гости от цялата страна. Многобройните участници представиха традиции и обичаи от различни краища на страната. По повод 10-та годишнина на фестивала бяха засадени 10 дръвчета в парк "Свети Врач". Да се завръщаме към корените си, да пазим традицията и да..

публикувано на 11.06.24 в 11:09

Насрочиха 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания. От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е..

публикувано на 11.06.24 в 09:42

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост. Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г. Мултифункционалния младежки..

публикувано на 11.06.24 в 09:38

Кандидат от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник и е с реален шанс да стане депутат и в 50-то НС. За нея са дали предпочитанията си 2638 от гласувалите за ГЕРБ- СДС избиратели. С преференциите Георгиева, която бе поставена на 8-мо място в листата измества поставения под № 2 Драгостин Пейчев, който има 448 преференция.  Сигурен..

публикувано на 11.06.24 в 09:30