Честито Възкресение Христово!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нива с канабис и нарколаборатория в Радомир

3
Снимка: ОДМВР- Перник

Нива с канабис и нарколаборатория за отглеждане и преработка на марихуана са установени при спецакция на криминалисти от полицейското управление в Радомир. В хода на процесуално-следствените действия е задържан чужд гражданин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник.

В хода на специализирана полицейска операция в труднодостъпен частен имот в град Радомир полицаите открили изградена оранжерия и обособена „нива“. Намерени и иззети са 81 растения от рода на конопа с височина до 220 см. При последвалия оглед, в приземен етаж на къща, в специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения, са открити близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис при направения полеви тест. Иззети са още около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, също реагирали на канабис и над 100 грама хашиш на топчета.

На място са задържани 38-годишна жена и 57-годишен гражданин на страна от Европейския съюз, с когото живеят на семейни начала. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство и действията продължават под надзора на прокуратурата. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Възкресение Христово!

Днес православните християни почитат Великден - Възкресение Христово. Още в ранни зори в храма „Въведение Богородично“ в старинния квартал "Вароша" на Благоевград започна да се изпълва с десетки миряни, които със свещи в ръка пристъпваха прага на църквата, за да почетат Празникът на празниците и да се поклонят на иконата на Иисус Христос.  За..

публикувано на 05.05.24 в 11:43

Кукери огласят село Елешница на Великден

Село Елешница  посреща Великден със звън на чанове, кукерски обичай и прогонване на злото далеч от населеното място. Невероятен карнавал със скечове, усмивки и много настроение ще има  днес. Площадът на Великден в Елешница се преобразява.  Кукерските групи на трите махали - Гуджилец, Плаж махала и Средната, ще се превърнат в атракцията на деня...

публикувано на 05.05.24 в 09:36

Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово. В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В София в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на българския..

публикувано на 05.05.24 в 08:26

Слънце ни радва на Великден

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо. Максималните температури на Възкресение ще бъдат между 18° и 23° градуса.

публикувано на 05.05.24 в 08:23

Честито Възкресение Христово!

Православните християни посрещат най-светлия празник – Възкресение Христово. Празник, който връща вярата в доброто и в духовните ценности. Нека той ви донесе здраве, настроение и нова сила за справяне с предизвикателствата на съвременния живот. Нека мъдростта и благородството да ръководят мислите и делата ви...

публикувано на 05.05.24 в 00:10

Пасхално послание на Неврокопския митрополит Серафим

ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ  НА НЕВРОКОПСКИЯ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ  202 4г. Обични във възкръсналия Христос Господ, братя и сестри, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Светлата и най-радостна вест за възкресението на Господ Иисус Христос разпръсква мрака на страха, скръбта и разочарованието. „Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта..

публикувано на 05.05.24 в 00:05

Град Гоце Делчев почете патрона си

121 години от гибелта на патрона на града отбеляза днес обществеността на Гоце Делчев.  На централния площад, носещ името на Гоце, бяха положени цветя в знак на почит и признателност към неговия живот и дело.  В церемонията участва ръководството на община Гоце Делчев, Неврокопският митрополит Серафим, народни представители, представители на политически..

публикувано на 04.05.24 в 13:39