Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват малък вертолет, излетял от село Гърмен

Хеликоптер, който е пръскал горски масиви в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен, е изчезнал тази сутрин. Към момента няма потвърдена информация за инцидент с летателната машина. 

По информация на кмета на община Гърмен Феим Иса снощи екипът е приключил работа, а тази сутрин пилотът е излетял към базата в Пловдив.

Сигнал за възможен инцидент е подаден в Спешните центрове в Гоце Делчев и в Благоевград.

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Валентин Чаббов потвърди за Радио Благоевград, че има изчезнал вертолет, който няколко дни е извършвал пръскания на горски масиви и е приключил работа вчера. Вертолетът е отлетял тази сутрин малко след 07.00 часа към Пловдив, откъдето е щял да се прибере в базата си във Варна. 

От МВР съобщиха, че се издирва малък селскостопански летателен апарат, както и че към момента няма информация за инцидент с машината

От пресцентъра на Министерството на отбраната информират, че военнослужещи и вертолет "Кугар" от състава на ВВС участват в търсенето на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край с. Гърмен, област Благоевград. Вертолетът "Кугар" е излетял в 14.01 ч. след искане, отправено от Главната дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Общоселско събрание в село Баня, община Разлог

В с. Баня недоволстват от отнетите им минерален плаж и парк за игра на децата

Жителите на разложкото село Баня, се противопоставиха на политиката на общината, която им отне достъпа до най-голямото им богатство - минералната вода.  Най-бързо развиващият се балнео и спа курорт в Югозапада, който е само на 5 километра от ски-курорта Банско, е рай за туристи и инвеститори в туризма, но местните хора се чувстват ограбени. Обсъдиха..

публикувано на 30.04.24 в 10:51

Младежки център ще бъде изграден в Кюстендил

Проект за изграждане на Младежки център беше представен в Кюстендил. Проектът предвижда изграждането на мултифункционална сграда, която ще предлага разнообразни дейности, включително международни, както и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години. Новата сграда ще бъде..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Ивайло Романов - Пелето отбеляза 70-годишнината си с концерт

С концерт „Животът ми е музика“ Ивайло Романов - Пелето отбеляза 70-годишнината си и над 50 години на сцена.   Колоритният инструменталист събра в зала „П. Яворов“ любими на поколения благоевградчани изпълнители. Той получи поздравителното писмо, изпратено от президента на Република България  Румен Радев, а  кметът на Благоевград Методи..

публикувано на 30.04.24 в 10:08

Надеждата на родните земеделци – младите хора да заобичат земята

Трябва да направим така, че земеделието да е привлекателно за младите хора, за да започнат те да се интересуват и да поискат да работят. Това са надеждите на земеделците в Благоевградско, участващи в проекта на БНР "Европа – ново поколение". Те настояват от бъдещите ни евродепутати да работят така, че субсидиите да бъдат изравнени – за всички..

публикувано на 30.04.24 в 09:34

Велики вторник

На Велики вторник църквата споменава Притчата за десетте девици. Вечерта след залез слънце на Велики вторник е третата поред и последна вечер, в която се отслужва литургията „Последование на Жениха“. След влизането в Eрусалим Исус Христос проповядва в храма и разказва Притчата за десетте девици на своите ученици. В нея се казва, че пет от девиците..

публикувано на 30.04.24 в 09:31

Мобилен пункт за опасни отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес /30 април/ за седми пореден път ще бъде в Перник.   От община Перник призовават домакинствата да се възползват от услугата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови..

публикувано на 30.04.24 в 07:54

Значителна облачност във вторник

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми...

публикувано на 30.04.24 в 05:38