Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха кандидат за кмет на Дупница

Снимка: архив

Методи Захаринов, кандидат за кмет на Дупница за предстоящите избори, е задържан след решение на Централната избирателна комисия от вчера. Информацията потвърдиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

Арестът е във връзка с постъпило уведомление от ОД на МВР – Кюстендил, че в Шенгенската информационна система е въведен сигнал от Република Гърция за международно издирване на българския гражданин Методи Захаринов.

Предстои внасяне на искане в съда от Окръжната прокуратура в Кюстендил за оставянето на Захаринов в ареста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

42.38% избирателна активност в село Теплен, към 16 часа

В село  Теплен се провежда балотаж на частичния вот за кмет на кметство, след като миналата неделя никой от тримата кандидати не събра повече от половината от гласовете на избирателите. До частични избори се стигна, след като ОИК – Хаджидимово прекрати правомощията на избрания на местните избори през есента на 2023 г. кмет, поради установяване, че не е..

публикувано на 30.06.24 в 16:23

Благотворителен футболен турнир по повод празника на МВР се проведе в Благоевград

ОД на МВР - Благоевград и Синдикална федерация на служителите на МВР организираха благотворителен турнир по мини футбол под надслов „С обич за децата, в памет на бащите герои“. Състезанието се проведе на 29 и 30 юни. Турнирът е ежегоден и е посветена на 5 юли, професионалния празник на МВР. Началото на благотворителната инициатива е поставено през 2004..

публикувано на 30.06.24 в 15:50

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов Български патриарх на провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. "Председателят на избирателното бюро обяви Негово високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, получил повечето гласове, за канонично и уставно избран от..

публикувано на 30.06.24 в 13:24

Обявиха частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски обяви със своя заповед частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево, считано от 10:00 ч. на 1 юли 2024 г. Обявяването на частично бедствено положение се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването в землищата на с. Смочево, община Рила; на с. Мурсалево, община..

публикувано на 30.06.24 в 12:09

Балотаж между митрополитите Григорий и Даниил

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, и обяви, че..

публикувано на 30.06.24 в 11:36

24,91% избирателна активност в село Теплен, към 11 часа

Балотаж ще определи днес кой ще бъде кмет на кметство Теплен, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Хаджидимово.Миналата неделя никой от тримата кандидати не събра повече от петдесет на сто от гласовете. Общият брой на избирателите е 387. До избора на кмет на кметство Теплен се стигна, след като на 9 февруари тази година до ОИК – Хаджидимово..

публикувано на 30.06.24 в 11:34

Български пожарникари заминаха от Благоевград за Гърция

За трета поредна година български огнеборци участват в инициативата на европейската комисия за предварително разполагане на екипи в страни, които са изложени на по-висок риск от горски и полски пожари. Тази сутрин от Благоевград за Гърция замина първата група от 20 огнеборци. В средата на юли за южната ни съседка ще отпътуват още 20 пожарникари. Към..

публикувано на 30.06.24 в 11:34