Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рали шампионът Мирослав Ангелов загина след инцидент по време на тестове

Автор:

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание. Навигаторът е в реанимация за допълнително наблюдение, като вече е успял да говори с най-близките 

Катастрофата по време на втория ден от тестовете е станала на дълга права и с много висока скорост, като състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена. След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно от вътрешните наранявания, които е получил при удара

Ангелов започна в петък двудневни тестове на макадам с бившия заводски пилот на Мицубиши в WRC Кристиан Солберг, като имаше идея да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2.

Този уикенд Миро трябваше да реши дали да участва в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам и също така смяташе, че по време на рали "Япония", с което завършва сезона в WRC, да обяви, че планира да кара с програма от 7 ралита в WRC2 догодина.

Това е поредната тежка загуба за българския автомобилен спорт.Преди 8 години по време  на рали „Твърдица“ загина един от най-големите таланти на България – Тодор Славов, а през 2021 г. по време на състезание от  планинския шампионат загубихме Георги Георгиев.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха изложбата „Християнски ценности от фонда на РИМ – Благоевград“

Икони, документи, одеяния и предмети от фонда на РИМ Благоевград са подредени в изложба, която бе открита в една от залите на културната институция. Събитието е по повод 180 години от черквата „Въведение Богородично“ в странния квартал „Вароша“ и 130 години Неврокопска епархия. „Сред най-ценните материали, които сме представили, са части от..

публикувано на 26.09.24 в 19:15

Областният управител на Благоевград на среща в София за техническата обезпеченост на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев взе участие в работна среща с министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов в София. Областният управител информира, че администрацията изпълнява ангажиментите си за материално-техническото обезпечаване на предстоящите парламентарни избори в срок. Динев бе категоричен, че с цялостната..

публикувано на 26.09.24 в 18:42

Ограничено е движението край Бобошево

Временно е ограничено движението в активната лента на АМ „Струма“ в участъка от км 69 до км 71 в района на разклона за Бобошево, в посока Благоевград, поради изгорял TIR в аварийна лента при км 70, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Т рафикът се осъществява в изпреварващата лента и се регулира със знаци конуси и светлинна сигнализация...

публикувано на 26.09.24 в 17:33

Редовно заседание на Общинския съвет в Банско

На своята редовна сесия днес, Общински съвет – Банско одобри годишните финансови отчети за 2023г. на ,,Общински паркинги – Банско“ ЕООД и на "Топлоснабдяване Банско“ ЕООД“. След успешно проведени конкурси, съветниците възложиха управлението на ,,Топлоснабдяване Банско“ ЕООД на Тодор Тренчев и управлението на ,,Общински паркинги Банско“ ЕООД..

публикувано на 26.09.24 в 16:03

Оставиха в ареста мъжа, прострелял двама младежи в село Мещица

Окръжен съд Перник остави в ареста 44- годишния мъж, който простреля със сачми двама младежи в пернишкото село Мещица. Той бе привлечен като обвиняем в опит за умишлено убийство на повече от едно лице.  Инцидентът е от нощта срещу 23 септември и по информация на полицията е станал заради момиче. Ранените младежи потърсили помощ в пернишката болница, а..

публикувано на 26.09.24 в 15:59

85 години от рождението на Стоян Чифички-Танани

С виртуална витрина, Регионалната библиотека в Перник разказва за известния пернишки художник и дългогодишен сценограф в драматичен театър „Боян Дановски” Стоян Чифички-Танани. Поводът е навършващата се утре 85- годишнина на твореца.  Танани работи в театъра в продължение на 37 години и има над 90 постановки. Работил е и като художник-постановчик в..

публикувано на 26.09.24 в 15:09

Заловиха избягал затворник от общежитието в село Самораново

Мъж на 53 години, избягал вчера от затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, е заловен на територията на Враца, съобщиха от Районната прокуратура в Кюстендил. Сигналът за това, че мъжът е изчезнал от затворническото общежитие, което е към бобовдолския затвор, е подаден вчера в Районното управление в Дупница, съобщиха от полицията в..

публикувано на 26.09.24 в 14:21